مجله لپ تاپ DG۶۳, مقالات لوازم جانبی لپ تاپ, مقالات و اخبار لپ تاپ

معرفی اجزای سخت افزاری لپ تاپ + معرفی معیار های مهم

معرفی قطعات سخت افزاری لپ تاپ

به طور کلی سخت افزار لپ تاپ و PC مشابه یکدیگر هستند. در این مقاله با ما همراه باشید تا نگاهی کامل داشته باشید به سخت افزار لپ تاپ و تک به تک معرفی قطعات سخت افزاری لپ تاپ. کارت گرافیک، پردازنده، مادربرد، رم، هارد و صفحه نمایش از اجزای اصلی یک لپ تاپ هستند.

جدا از این قطعات، قطعه های سخت افزاری دیگری همانند وبکم و اسپیکر یا حافظه ذخیره سازی که می‌تواند SSD و HDD باشد نیز درون یک لپ تاپ به همراه باتری وجود دارند. پس به طور کلی در این مقاله این قطعات را معرفی کرده، در مورد آنها کمی توضیح می‌دهیم و مهم ترین مشخصه های هر کدام را بیان می‌کنیم:

CPU در سخت افزار لپ تاپ 

پردازنده یا واحد پردازش مرکزی (Central Processor Unit) مغز متفکر کامپیوتر یا لپ تاپ یا هر سیستمی است که دارای سیستم عامل باشد. اين قطعه وظایف مهمی از قبیل عملکرد های ریاضی، منطقی، مقایسه ای و محاسبه های مربوط به آدرس دهی در سیستم های کامپیوتری را به عهده دارد. CPU مهم ترین تراشه بر روی برد اصلی هر کامپيوتر (مادربرد) می باشد و مديريت کليه مراحل پردازش داده ها را به عهده دارد.

اين قطعه به صورت مستقيم و يا غير مسقيم بر روی ساير قطعات روی برد اصلی و ساير قسمت های کامپيوتر را نظارت و مقداردهی می کند. درحال حاضر به جهت پيشرفت تکنولوژی و علم نانو دانشمندان توانسته اند 2 يا چند هسته CPU را در همان مقياس طراحی کنند. با اين کار امکان پردازش موازی ميان هسته های CPU امکان پذير می شود.

اگر به CPU یا پردازنده های لپ تاپ علاقه مند هستید پیشنهاد می‌کنیم دسته بندی مقالات مرتبط با پردازنده را ببینید.

پردازنده های لپ تاپ و کامپیوتر مشابه یکدیگر بوده و هر کدام دارای ویژگی هایی می‌باشند. در اینجا تعدادی از آنها توضیح داده شده است:

  1. سرعت کلاک پردازنده
  2. تعداد هسته پردازنده
  3. توان مصرفی پردازنده
  4. لیتوگرافی پردازنده
  5. دارا بودن کارت گرافیک مجتمع و…
سخت افزار لپ تاپ

یک پردازنده در حال قرار گیری بر روی جایگاهش در مادربرد

Clock Speed در سخت افزار لپ تاپ

مدت زمانی که طول ميکشد تا CPU يک دستور را پردازش کند را کلاک می گويند. واحد سرعت CPU هرتز می باشد (معمولا سرعت CPU ها به صورت مگاهرتز يا گيگاهرتز بیان میشود). یک مگاهرتز يعنی اينکه CPU ميتواند 1 ميليون دستور را در يک ثانيه پردازش کند، و یک گيگاهرتز يعنی اينکه CPU ميتواند 1 ميليارد دستور را در يک ثانيه پردازش کند.

امروزه همه CPU ها قابليت پردازش ميلياردی دارند و CPU هايی که واحدشان مگا ميباشد کنار رفته اند.

مثال: فرضا پردازنده Intel Core i7 11800H از 8 هسته بهره می‌برد که کمترین سرعت کلاک آن 2.3GHz و بیشترین سرعت کلاک 4.6GHz است. این پردازنده یکی از قدرتمند ترین پردازنده های Core i7 نسل یازدهمی است که در لپ تاپ هایی مثل لپ تاپ ایسوس FX516 به کار رفته است.

امتیاز بنچمارک این پردازنده و رده بندی پردازنده های این لپ تاپ را در صفحه بنچمارک CPU ببینید.

کش يا حافظه نهان در پردازنده و سخت افزار لپ تاپ

برای اينکه از حداکثر سرعت CPU استفاده شود بايد سرعت رسيدن اطلاعات به همان اندازه باشد، ولی در حقيقت سرعت CPU خيلی بيشتر از سرعت RAM است. به همين دليل CPU مدت زمان زيادی را بايد منتظر بماند تا اطلاعات را از RAM دريافت کند. برای کاهش اين مدت انتظار و افزايش سرعت سيستم حافظه کش را در CPU قرار داده اند.

وظيفه کش (Cache) ذخيره دستورات و فرمان های کاربر است. و از آنجايی که سرعت کش با CPU يکسان ميباشد اطلاعات فورا به CPU ميرسد و ديگر نيازی به فراخوانی اطلاعات از RAM نیست. البته اگر بعضی از اطلاعات خواسته شده در کش نباشد بايد اين اطلاعات از RAM فراخوانی شود و دوباره CPU بيکار ميماند و با کاهش سرعت مواجه می شود. که برای حل اين مشکل دوباره کش اضافه میکنند. به همين دليل هر چه حافظه  کش بزرگ تر باشد سرعت هم بيشتر ميشود.

بنچمارک CPU - رده بندی پردازنده های لپ تاپ

TDP چيست؟

اين واحد حداکثر اتلاف حرارت CPU را بيان می کند. به عبارت ديگر معرف حداکثر ميزان حرارتی است که CPU ايجاد می کند، بنابراين خنک کننده ای که بر روی CPU قرار می گيرد بايد بايد توانايی انتقال اين حرارت را داشته باشد. در صفحه راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ در مورد TDP و نقش آن در لپ تاپ های گیمینگ بیشتر توضیح دادیم.

Features Graphic در قسمت پردازنده چيست؟

Intel HD Graphics بدين معنا است که پردازنده شما مجهز به کارت گرافيک داخلی می باشد، که اين امکان را به شما می دهد که کارت گرافيک اصلی لپ تاپ شما به کارت گرافيک داخلی سوئيچ شود. اين تراشه گرافيکی، با فناوری 32 نانومتری طراحی شده است و ميزان برق مصرفی با گرافيک داخلی 35 تا 45 وات گزارش داده شده است.

soj htchv

کارت گرافيک یا (VGA) | یکی از مهم ترین اجزای لپ تاپ

بعد از پردازنده يا CPU ، کارت گرافيک يکی از مهم ترين قطعات رايانه های شخصی شما است، کارت گرافيک وظيفه پردازش تصويری و ارتباط با نمايشگر را دارد. کارت گرافيک يک قطعه سخت افزاری است که اطلاعات پردازنده را برای نمايش در صفحه نمايش آماده می کند هر چه قدرت و حافظه بيشتر باشد تصويری با کيفيت تر خواهيم داشت.

کارت گرافيک علاوه بر خروجی به صفحه نمايش، خروجی ديگری به تلويزیون دارد و همچنين دارای ورودی برای ويدئو می باشد.

کارت گرافیگ ها در قسمت حافظه تعدادی سلول های تصويری دارند که برای نمايش در صفحه مانيتور برای چند لحظه در خود ذخيره می کند. هر چه حافظه بيشتر باشد تعداد بيشتری سلول تصويری در خود ذخيره می کند. اين حافظه را Ram کارت گرافيک می نامند.

مانند رم 512 مگابایت يا 1 گیگابایت. در حال حاضر 3 شرکت Intel , AMD , NVidia توليد کننده کارت گرافيک هستند. در بين اين کارت های گرافيکی Intel از قدرت زيادی بر خوردار نيست و رقابت بيشتر بين شرکت های AMD و NVidia است.خود کارت گرافیک های شرکت Nvidia به نوعی زیر شاخه برند اینتل هستند.

کارت گرافیک های سری 3000 و 2000 شرکت Nvidia مثل کارت گرافیک RTX 3060 برای گیمینگ و کار های گرافیکی بسیار مناسب هستند.

در پایین شما بنچمارک کارت گرافیک های قدرتمند سری 3000 که در بسیاری از لپ تاپ تاچ های گیمینگ به کار رفته اند را می‌بینید. این کارت گرافیک ها در هر بازی یک نرخ فریم ارائه می‌دهند که در پایین مثال هایی از آن را زده ایم. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای دیدن قدرت و رده بندی هر کارت گرافیک به بنچمارک کارت گرافیک مراجعه کنید.

بازی Red Dead Redemption 2

نام گرافیک

کیفیت low

کیفیت Medium

کیفیت High

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

86

52

28

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

94

57

30

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

105

76

45

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

94

74

48

بازی GTA V

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم در حداکثر کیفیت

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

180

42

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

126

40

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

178

58

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

144

65

بازی Apex Legends

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم با کیفیت حداکثر

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

178

93

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

212

117

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

271

149

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

242

158

نسخه DirectX کارت گرافیک چيست ؟

در ابتدايی ترين سطح DirectX بعنوان يک واسطه بين ويندوز و سخت افزار مي باشد، در واقع بخشی از API ويندوز يا واسطه برنامه نويسی برنامه های کاربردی Application Programming Interface است.

بازی ها و برنامه های مالتی مديا جزو محبوب ترين بخش ترين برنامه های کامپيوتری می باشند، اما اجرای آنها به راحتی در ويندوز انجام نميشود. علت اول اين است که ساختار کامپيوترهای شخصی به منظور استفاده بعنوان پايگاهی جهت بازی کردن طراحی نگرديده است.

ثانياً ماهيت طيف گسترده کامپيوترهای شخصی به معنای آن است که دستگاه يک نفر می تواند بسيار متفاوت با دستگاه ديگری باشد. لذا در حاليکه دستگاه های بازی همگی از سخت افزارهای مشابهی استفاده می کنند، کامپيوترهای شخصی چنين نيستند.

مایکروسافت دایرکت ایکس

مایکروسافت دایرکت ایکس – ورژن دایرکت ایکس 11 یا 12 برای اکثر بازی ها لازم است. این جز نرم افزاری کارت گرافیک مهم است.

حيطه بسيار وسيع تفاوت های سخت افزاری می تواند دردسر بزرگی برای بازکردن اين برنامه ها محسوب شود. جهت رفع اين مشکل، مايکروسافت نيازمند معرفی استانداردی عمومی يا بهتر بگوئيم يک واسطه و ميانجی عمومی بين سيستم عامل و هرگونه سخت افزار نصب شده بر روی کامپيوتر بود تا تمام برنامه های بازی و مالتی مديا بتوانند از آن پيروی کنند.

اين واسطه عمومی همان DirectX است. DirectX واسطه ای است که وظایف برنامه ريزی خاصی را بسيار ساده تر می سازد، چه برای پديد آورنده بازی و چه برای ما که فقط می خواهيم بنشينيم و آخرين بازی پرفروش را بازی کنيم و يا از آخرين نرم افزار های گرافيکی استفاده کنيم.

مادربرد در سخت افزار لپ تاپ (Mother board)

مادربرد اصلی ترین بخش یک رایانه به شمار میرود و کار آن کنترل کردن پردازشگر مرکزی و ارتباط دادن آن با قسمتهای دیگر است. خود پردازشگر با هیج کدام از ابزار آلات بیرونی ارتباط مستقیم ندارد و همان طور که از اسمش پیداست تنها یک پردازنده است. از مهمترین وظایف مادربرد ارتباط بین قطعات مختلف کامپیوتر است و شاه راه های مادربرد (BUS) پل حیاتی انتقال داده ها بین قطعات هستند.

معمولا مادربرد را همانطور که از نامش پیداست مادر تمامی بورد های سخت افزاری می‌نامند و تمامی قطعات را بر روی آن سوار می‌کنند. مادربرد های لپ تاپ ها حکم حیاتی دارند و اگر که به علت برق یا نفوذ آب آسیب ببینند به لپ تاپ صدمات بسیار شدیدی وارد خواهد شد.

نمای درون لپ تاپ

نمایی از سخت افزار لپ تاپ سوار شده بر روی مادربرد. باتری و فن ها و کولینگ به راحتی مشخص است

FSB در سخت افزار لپ تاپ (مادربرد)

گذرگاه جلويی، که گذرگاه بين رم و پردازشگر ميباشد. به وسيله اين گذرگاه پردازنده به پل شمالی متصل می گردد که در واقع اين بخش شامل گذرگاه RAM،PCI،AGP ميباشد. FSB مثل يک بزرگراه است، که هر چه عريض تر باشد عبور اطلاعات راحت تر است و انتقال اطلاعات با سرعت بيشتری ميان CPU و RAM صورت ميگرد. (این سرعت بر حسب فرکانس اندازه گيری می شود)

[/vc_column_text][vc_message message_box_color=”orange”]

گاهی اوقات مادربرد را Main Board نیز می‌نامند که به معنی برد اصلی می‌باشد.

[/vc_message][vc_column_text woodmart_inline=”no” text_larger=”no”]سخت افزار لپ تاپ

نمایی از قطعات درون لپ تاپ مثل پردازنده، رم و… که همه بر روی مادربرد سوار شده اند. توجه کنید که همه قطعات لپ تاپ با یکدیگر مرتبط هستند اما الزاما مستقیم به مادربرد متصل نیستند. فرضا باتری در این عکس به مادربرد متصل است اما بر روی خود مادربرد قرار نگرفته است.

رم لپ تاپ

رم لپ تاپ نیز همانند رم کامپیوتر می‌باشد و طی گذشت سالیان از DDR و DDR 2 به سوی جلو آمده است و امروزه ما رم هایی با DDR 4 و یا حتی DDR 5 داریم که بر روی مادربرد سوار می‌شوند. رم برای اجرای برنامه هایی که نیاز به ذخیره سازی اطلاعات موقتی و کار های پردازشی دارند بسیار ضروری است. فرضا در برنامه افتر افکت که یک برنامه مطرح برای گرافیست ها می‌باشد، حداقل 16 گیگابایت رم مورد نیاز است!

جدای از رم و حافظه رم سرعت فرکانس کاری نیز مهم است. در گذشته رم ها با فرکانس های 1333MHz و یا حتی کمتر از 1000 مگاهرتز عرضه می‌شدند اما امروزه لپ تاپ های گیمینگ از رم حداقل 2666MHz به بالا بهره می‌برند. فرکانس رم 3200MHz عدد بسیار مناسبی برای سرعت رم می‌باشد. هر چقدر سرعت فرکانس رم بیشتر باشد، طبیعتا بر روی سرعت کلی سیستم تاثیر می‌گذارد.

نکته مهم دیگری که شاید برایتان جالب باشد سایز رم های لپ تاپ است. برعکس رم های PC شما در لپ تاپ با رم هایی بسیار کوچکتر مواجه می‌شوید.

Laptop Ram

رم لپ تاپ مدل کروشیال

حافظه ذخیره سازی لپ تاپ💾

حافظه ذخیره سازی ها به 2 دسته اکسترنال و اینترنال تقسیم می‌شوند. حافظه های اکسترنال همانند هارد اکسترنال با ظرفیت های مختلف عرضه می‌شوند و تنها مزیت آنها نسبت به حافظه اینترنال قابل حمل بودن آنهاست. یعنی شما می‌توانید یک هارد اکسترنال بخرید و با آن شروع به آرشیو کردن بازی ها و فیلم و سریال های خود کنید و همه جا نیز آن را به همراه داشته باشید.

حافظه های اینترنال درون خود لپ تاپ هستند و شما امکان جداسازی آن و اتصال آن به یک دستگاه دیگر به وسیله کابل usb را به سادگی نخواهید داشت. در بین حافظه های اینترنال 2 حافظه SSD که در طی چندین سال گذشته به شدت معروف شده است و حافظه HDD که فناوری آن از 50 سال پیش تا به الان وجود داشته است معروف هستند که در پایین آن ها را معرفی کرده ایم.

ديسک سخت HDD

هارد ديسک وسيله ای است با صفحه انعطاف پذير که سطح آنها با موادی پوشش داده شده که بتوان داده ها را به طور مغناطيسی بر روی آنها ضبط نمود. ظرفيت ديسک سخت معمولاً بر حسب گيگابايت و ترابايت بيان می شود.

سرعت انتقال اطلاعات در قسمت داخلی در بازه 44.2 مگابايت در ثانيه تا 74.5 مگابايت در ثانيه تغيير می کند و اين در حاليست که سرعت انتقال اطلاعات در واحدهای خارجی 74.0 مگا بايت در ثانيه تا 111.4 مگا بايت در ثانيه متغيير است. يک ديسک سخت با زمان دسترسی تصادفی در بازه های بين 5 ميلی ثانيه تا 15 ميلی ثانيه تغييرات دارد.

سخت افزار لپ تاپ

هارد ديسک ها از منظر سرعت گردش محور مرکزی در پنج گروه 4200، 5400، 7200، 10 و 15 هزار دور در دقيقه قرار می گيرند. هاردديسکی های کوچکی اندام 1.8 و 2.5 اينچي که بيشتر در دستگاه های قابل حمل مانند دستگاه های پخش موسيقی و لپ تاپ ها استفاده می شوند از سرعت 4200 و 5400 دور در دقيقه پشتيبانی می کنند و برخی نمونه های جديد از سرعت 7500 دور در دقيقه بهره می برند.

سرعت 7500 RPM سرعت استاندارد هارد ديسک کامپيوترهای روميزی (PC) است. هارد لپ تاپ ها به علت اندازه کوچک شان، عموما 5400 RPM سرعت دارند. اما می توانيد مدل های 7500 RPM را هم بيابيد، ولی بايد مقداری از شارژ لپ تاپ تان را فدای سرعت بيشتر هارد تان کنيد.

حافظه ذخیره سازی SSD

حافظه ذخیره سازی SSD کاملا با حافظه HDD متفاوت است و از سرعت بیشتر، قیمت بیشتر و فناوری ساخت کاملا متفاوت بهره می‌برد. این حافظه ذخیره سازی در لپ تاپ ها و کامپیوتر ها وجود دارد اما در طی سالیان به این حوزه های دیگر و فناوری های دیگر نیز به روی به استفاده از SSD آوردند.

از دستگاه ها و فناوری هایی که از SSD استفاده می‌کنند می‌توان کنسول بازی نسل پنجمی سونی یعنی PS5 اشاره کرد. حافظه های SSD در دو نوع NVME و اتصال با SATA عرضه شده اند که نوع NVME آنها مستقیم به PCLE مادربرد متصل می‌شود.

تعدادی حافظه SSD

تعدادی حافظه SSD

صفحه نمايش (Display)

صفحه نمايش مهمترين دستگاه خروجي لپ تاپ ميباشد، که تمام داده ها بر روی آن نمايش داده ميشود. که به دو دسته کلی تقسيم می شوند: LED , LCD

نمايشگر LCD از دو شيشه پولاريزه بهم چسبيده تشکيل شده است که مايع کريستال در بين آنها قرار گرفته است و نور دريافتی از پشت خود را پخش ميکند. در واقع خود کريستال مايع نوری توليد نميکند، ولی در نمايشگر LED اين لامپ ها ديود های نوری هستند که اين وظيفه را انجام می دهند. به همين دليل است که نمايشگر های LED از کيفيت و شفافيت بيشتری برخوردارند و در عين حال مصرف برق کمتری نسبت به LED ها دارند.

همچنین TFT يک تکنولوژی LCD می باشد. به عبارت ديگر وقتی صحبت از TFT می کنيم منظور همان LCD است که از موبايل گرفته تا لپ تاپ و ساير دستگاه هايی که صفحه نمايش دارند از آن استفاده میکنند. TFT اختصار Thin Film Transistorبوده، و روش کار آن بدين صورت است که روی يک صفحه بسيار نازک و شفاف تعداد مشخصی از ترانزيستورها (که نسبت مستقيم به ابعاد صفحه نمايش دارد) قرار گرفته اند.

در لپ تاپ های گیمینگ نرخ رفرش ریت، عامل بسیار مهمی است. اگر می‌خواهید در مورد بهترین لپ تاپ ها از نظر نمایشگر بدانید مقاله لینک شده را از دست ندهید.

جهت روشنايی يک پيکسل يا نقطه نورانی، سه ترانزيستور برای رنگ های آبی، سبز و قرمز تعبيه شده  است. این ترانزیستور ها با جريان الکتريکی متناسب با تصويری که قرار است نمايش دهد از عبور نورهای پشت زمينه خود که توسط لامپ فلورسنت روشن شده جلوگيری، اجازه عبور کم نور و يا اجازه عبور کامل نور را می دهد. و آنچه که ما می بينيم حاصل ترکيب اين رنگ ها است.

وبکم و اسپیکر

وبکم و اسپیکر نیز دو قطعه سخت افزاری دیگر لپ تاپ هستند که در مقاله معرفی قطعات سخت افزاری لپ تاپ به آنها نیز می‌پردازیم. وبکم دوربینی است که در اکثر لپ تاپ ها درون قسمت بالایی و مرکزی قاب دور صفحه نمایش قرار می‌گیرد. کیفیت وبکم های لپ تاپ ها نسبت به لنز دوربین های سلفی گوشی های هوشمند امروزی بسیار ضعیف تر است اما برای تماس تصویری یا دیگر کاربرد ها کار راه انداز است.

اسپیکر لپ تاپ ها نیز از چند سال گذشته تا به امروز به جز فناوری دالبی و فناوری های مشابه تغییرات آنچنانی نداشته و درون هر نوع لپ تاپی ائم از لپ تاپ گیمینگ گرفته تا لپ تاپ های مهندسی و الترابوک حداقل 2 اسپیکر با توان های مختلف قرار می‌گیرید تا شما بتوانید به راحتی مالتی مدیا های مختلف را اجرا کنید و از شنیدن صدا و آوا های مختلف لذت ببرید.

آشنایی با اجزای سخت افزاری لپ تاپ

آشنایی با اجزای سخت افزاری لپ تاپ

دیگر قطعات سخت افزاری لپ تاپ

از دیگر قطعات سخت افزاری لپ تاپ ها اگر بخواهیم جزئی نگر بشویم می‌توان به دانگل های بلوتوث و وای فای اشاره کرد که درون مادربرد بوده و مستقیم با مادربرد عرضه می‌شوند. همچنین باتری لپ تاپ ها همانند باتری موبایل های هوشمند دیگر قابل تعویض توسط کاربر نبوده و مستقیم درون دستگاه قرار میگیرد.

ما برای آن دسته از کاربران که نیاز به باتری قدرتمند برای لپ تاپ خودشان دارند نیز یک مقاله آماده کرده ایم که به شما پیشنهاد می‌کنیم از طریق لینک زیر آن را ببینید:

🔋 بهترین لپ تاپ ها از نظر عمر باتری

کیبورد و تاچ پد

یکی دیگر از قطعات سخت افزاری که معمولا کمتر کسی به آنها توجه آنچنانی می‌کند، کیبورد (صفحه کلید) و تاچ پد (پد لمسی که کار موس را می‌کند) است. این 2 قطعه حساسیت خاصی ندارند اما چند نکته و تعریف وجود دارد که دوست داریم در پایین به شما بگوییم:

کیبورد های مکانیکی: این کیبورد ها در بعضی از لپ تاپ ها همانند سری ROG  لپ تاپ های ایسوس به کار می‌روند. خاصیت این کیبورد ها این است که در مقابل فشرده شدن زیاد و در کارکرد هایی که نیاز به فشردن چندین دکمه کیبورد با یکدیگر باشد، مقاومت بسیار بالایی دارند. ضمن اینکه صدای بسیار بلندتری نسبت به کیبورد های عادی دارند.

کیبورد های گیمینگ با استاندارد های نظامی: امروزه اکثر لپ تاپ های گیمینگ از این نوع کیبورد ها استفاده می‌کنند. فرضا لپ تاپ های سری TUF ایسوس همانند TUF FX507zr از این کیبورد استفاده می‌کند که طبق ادعای وبسایت رسمی ایسوس تا فشرده شدن 20 میلیون بار مقاومت دارند!

تاچ پد با قابلیت چند لمسی: این قابلیت نیز چندین سال است که دیگر عادی شده است و اکثر لپ تاپ ها دارای آن هستند. کارکرد آن به این صورت می‌باشد که فرضا در سیستم عامل ویندوز اگر شما در تنظیمات تنظیم کنید می‌توانید با حرکت دادن همزمان 3 انگشت خود به بالا و پایین صدای سیستم را کم و زیاد کنید. کار های دیگری همانند بعدی / قبلی یا اسکرول کردن، یا باز کردن پنجره در ویندوز و… قابل تنظیم هستند.

چگونه مشخصات سخت افزاری لپ تاپ خود را چک کنیم؟

در آخر حالا که با اجزای مختلف سخت افزار لپ تاپ همانند رم، پردازنده، کارت گرافیک و… آشنا شدید، شاید از خود بپرسید که چگونه می‌توانیم مدل این قطعات را بدانیم و چگونه با این سخت افزار آشنا شویم؟ در پاسخ به شما ما چندین راه حل ارائه می‌دهیم. برای دیدن مشخصات اکثر قطعات سخت افزاری لپ تاپ می‌توان از نرم افزار CPU-Z استفاده کرد.

این نرم افزار، نمایی بسیار ساده و کلی دارد اما تمام اطلاعات سخت افزاری لپ ما را در 7 تب تحت عنوان های زیر به ما می‌دهد. دیدن مشخصات سخت افزار کیبورد و تاچ پد، وبکم و نمایشگر از طریق این برنامه امکان پذیر نیست. مشخصاتی که CPU-Z در نسخه پورتابل (بدون نیاز به نصب) به ما می‌دهد در 7 تب عبارتند از:

  • CPU (مشخصات پردازنده)
  • Mainboard (مشخصات مادربرد)
  • Memory (مشخصات حافظه رم)
  • SPD (مشخصات هر اسلات حافظه رم)
  • Graphics (مشخصات کارت گرافیک)
  • Bench (قدرت پردازنده و نوعی بنچمارک)
  • About (در مورد برنامه)

فرضا اگر با این برنامه ما مشخصات لپ تاپ لنوو Legion 5 را چک کنیم به این شکل خواهد بود:

یک راه دیگر فهمیدن مشخصات لپ تاپ

یک راه دیگر که برای فهمیدن مشخصات لپ تاپ کاربرد دارد و شما می‌توانید از آن بهترین استفاده را ببرید، سرچ کردن دقیق مدل لپ تاپ در سایت سازنده است. همچینن در بخش Manage Hardware در ویندوز می‌توانید یک به یک قطعات را ببینید و مدل آنها را سرچ زده و مشخصاتشان را بخوانید. برای دسترسی به این بخش Computer Management رفته و بر روی Device Manager کلیک کنید.

خواهید دید که لیست قطعات و سخت افزار لپ تاپ شما مشخص خواهد شد.

دیوایس منیجر | یک بخش برای دیدن مشخصات سخت افزاری لپ تاپ

دیوایس منیجر | یک بخش برای دیدن مشخصات سخت افزاری لپ تاپ و کامپیوتر

سوالات متداول

در این بخش شما سوالات متداول کاربران در مورد معرفی قطعات سخت افزاری لپ تاپ را به همراه پاسخ خواهید خواند:

چند نوع حافظه ذخیره سازی داریم؟

حافظه های ذخیره سازی اینترنال لپ تاپ 2 نوع SSD و HDD هستند که حافظه SSD از سرعت بیشتر و قیمت بیشتری نسبت به HDD بهره مند است. فناوری SSD احتمالا تا چندین سال آینده به طور کامل جایگذین HDD شود.

کدام قطعه سخت افزاری لپ تاپ وظیفه پردازش بار پردازشی را دارد؟

قطعه کارت گرافیک این وظیفه را دارد. در صورتی که یک لپ تاپ یک لپ تاپ با کارت گرافیک مجتمع باشد، کارت گرافیک مجتمع که جزئی از CPU است این وظیفه را دارد

در لپ تاپ های گیمنگ مهم ترین قطعه که باید به آن توجه کرد کدام است؟

لپ تاپ های گیمینگ معمولا برای انجام کار هایی که نیاز به پردازش های سنگین گرافیکی و غیر گرافیکی دارند مورد استفاده قرار می‌گیرند. قطعات کارت گرافیک و پردازنده از بیشترین اهمیت برخوردارند. سپس رم، حافظه اس اس دی و… مهم هستند.

برای اینکه یک لپ تاپ سریع داشته باشیم قطعات سخت افزاری آن باید چه سرعتی داشته باشند؟

به این سوال اگر بخواهیم کلی پاسخ بدهیم به ترتیب می‌شود: پردازنده با سرعت کلاک بالا (مثلا 4GHz)، حافظه رم با سرعت فرکانس بالا، حافظه اس اس دی پر سرعت NVME و… این موارد را باید در اجزای سخت افزاری لپ تاپ داشته باشیم.

جمع بندی نهایی

در این مقاله به معرفی  قطعات سخت افزاری پرداختیم و سعی کردیم تک به تک و با جزئیات شما را با پارت های مختلف لپ تاپ آشنا کنیم. به این نکته توجه کنید که نیاز شما چیست؟ شاید بسته به نیاز شما قطعه کارت گرافیک لپ تاپ از اهمیت بسیار بیشتری برخوردار باشد مخصوصا اگر که گیمر باشید یا به دنبال بهترین لپ تاپ ها از نظر گرافیکی و تدوین باشید.

همچنین اگر که در رشته کامپیوتر تحصیل می‌کنید به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین لپ تاپ ها برای برنامه نویسی را از دست ندهید.

نظر شما راجب قطعات لپ تاپ چیست؟ به نظر شما کارت گرافیک از اهمیت بیشتری برخوردار است یا CPU؟ به اگر شما مهربانان سوالی یا نظری داشتید حتما برای ما در بخش کامنت ها بنویسید. مشتاقانه منتظر دریافت نظرات یا سوالات شما و پاسخگویی به آنها هستیم🌹

4.5/5 - (12 امتیاز)

مشاوره رایگان به شرط خرید!

مشاوره رایگان تلفنی فقط قبل از خرید از دیجی 63.

ما افتخار آن را داریم که در بلاگ دیجی 63 طی سال های 1400 تا 1402 یکی از کامل ترین بلاگ های حوزه لپ تاپ را با موضوعاتی همانند بررسی لپ تاپ، راهنمای خرید، بهترین ها و…  پوشش دادیم. اما متاسفانه ممکن است بسیاری از مقالات دیر به دیر آپدیت شوند.

ما به شدت علاقه مند هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل به شما راهنمایی ممکن را قبل از خرید ارائه بدهیم، بنابراین می‌توانید با ما در  شبکه های اجتماعی یا تماس مستقیم در ارتباط باشید. سعی داریم پاسخگوی زیر 48 ساعت سوالات شما در بخش کامنت ها نیز باشیم.

author-avatar

درباره محمد‌علی عصایی

محمد علی عصایی هستم، یکی از هزارن علاقمه مند به دنیای تکنولوژی. فعالیت حرفه ای من بر روی تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ و SEO است، اما علاقه شدیدی به دنیای لپ تاپ و موبایل هم دارم. بیشتر از 5 سال فعالیت توی حوزه موبایل، لپ تاپ و تکنولوژی!

8 نظر در “معرفی اجزای سخت افزاری لپ تاپ + معرفی معیار های مهم

  1. رضا گفت:

    هیچی متوجه نشدم می خوام یدونه لپ تاپ بخرم من کلا اولین باره که می خوام بخرم

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام رضا جان.
      این مقاله در مورد بررسی سخت افزار و اجزای سخت افزاری لپ تاپ هست. اگر متوجه نشدید شاید علت از این بوده که به درستی به دنبال راهنمای خرید مناسب نگشتید.
      اگر قصدتون خرید از ما هست تماس بگیرید دوستان بخش فروش به صورت کامل شما رو راهنمایی می‌کنند.

  2. حیدری گفت:

    باسلام مقاله بسیار عالی بود ممنونم
    آرزوی موفقیت روز افزون براتون دارم.

    1. الاهه کاظمی گفت:

      با سلام خدمت ششما دوست عزیز ممنون از پیام مثبتتون

  3. پارسا گفت:

    از بخش Properties مای کامپیوتر و همینطور بخش Performance از برنامه تسک منیجر هم میشه مشخصات کلی سیستم رو دید. برای تسک منیجر هم فقط باید کنترل + شیفت + اسکیپ بزنیم.

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      بله کاملا درسته. البته برنامه CPU-Z کامل تره و میشه با جزئیات دقیق تر دید.

  4. مهرداد گفت:

    سلام مقاله بسیار خوبی بود، منتها من متوجه نشدم دقیقا تفاوت کارت گرافیک های RTX 3000 لپ تاپ با کارت گرافیک های GTX مثل GTX 1650 چیه. به هر حال ممنون

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام، اگر بخواهیم فرضا کارت گرافیک RTX 3060 رو با کارت گرافیک GTX 1650 مقایسه کنیم، تفاوت هایی آشکار میشه که تفاوت کارت گرافیک های سری RTX 3000 با کارت گرافیک های GTX هست. فرضا یکی از این قابلیت ها Ray Tracing هست که باعث میشه سایه ها و Shadow ها به شکل بسیار طبیعی تری پیاده سازی بشوند.
      خوشحالیم که مقاله تونسته براتون مفید باشه.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare توافق حریم خصوصی و شرایط استفاده ضروری است.

من با این قوانین موافقم.