مقالات و اخبار لپ تاپ, مجله لپ تاپ DG۶۳, مقالات پردازنده

با بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ آشنا شوید!

آشنایی با کارت گرافیک های لپ تاپ و انواع آن

بهترین انواع کارت گرافیک لپ تاپ، آن‌هایی هستند که باعث می‌شوند جدیدترین بازی‌های سال 2022 به بهترین شکل اجرا گردند. البته ابتدایی‌ترین سری‌های کارت گرافیک لپ تاپ از برندهای AMD یا Nvidia هم عملکرد قابل توجهی را در بازی‌ها ارائه می‌دهند. اما اگر می‌خواهید لپ تاپ شما تا مدت زیادی برای اجرای بازی‌های روز کارایی داشته باشد، بهتر است یکی از بهترین GPU های لپ تاپ در بازار یعنی میان رده و بالاتر را بخرید.

به خصوص اگر به عنوان یک گیمر حرفه‌ای هستید و خواهان یک لپ تاپ گیمینگ با نرخ فریم بالا در اولویت شما باشد. با دیجی 63 همراه باشید تا بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ را به شما کاربران گرامی معرفی کنیم.

کارت گرافیک لپ تاپ چیست؟

واحد پردازش گرافیکی با عبارت مخفف GPU عمدتاً با نام کارت گرافیک شناخته می‌شود. این کارت یا پردازنده وظیفه کنترل خروجی سیگنال ویدیویی رایانه شما را بر عهده دارد. هر چیزی که روی صفحه لپ تاپ خود می‌بینید، مانند پاورپوینت، فیلم‌ها و البته بازی‌های کامپیوتری توسط GPU پردازش‌شده است.

آشنایی با بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ

آشنایی با بهترین کارت گرافیک های لپ تاپ

در همین ابتدای مقاله به شما پیشنهاد می‌کنیم حتما به بنچمارک کارت گرافیک و رده بندی کارت گرافیک ها سر بزنید.

در رایانه‌های رومیزی GPU در کارت گرافیکی که به رایانه وصل شده، قرار می‌گیرد. اما در کارت گرافیک لپ تاپ GPU مستقیماً روی مادربرد تعبیه می‌شود. همچنین معمولا واحد پردازش های گرافیکی یا همان GPU در اکثر پردازنده ها به صورت On-Board هم قرار می‌گیرد اما قدرت آنچنانی ندارد. در ادامه بیشتر به این مورد می‌پردازیم.

پردازنده های اینتلی که پسوند F دارند، از واحد GPU مجتمع بهره نمی‌برند. پیشنهاد می‌کنیم در این مورد مقاله پسوند انتهای نام پردازنده را بخوانید.

انواع کارت گرافیک لپ تاپ کدامند؟

به طور کلی، دو نوع پردازنده گرافیکی مختلف در لپ تاپ ها وجود دارد که عبارتند از:

  • کارت گرافیک های یکپارچه یا مجتمع که با نام On-Board هم شناخته می‌شوند.
  • کارت گرافیک های اختصاصی

معمولا بیشتر از 90% از لپ تاپ هایی که در دسته بندی لپ تاپ های گیمینگ قرار می‌گیرند، از کارت گرافیک اختصاصی برخوردارند. اما لپ تاپ های مهندسی اینطور نیستند؛ وزن سبک آنها به همراه نبودن سیستم خنک سازی قدرتمند باعث شده است تا اکثر این نوع لپ تاپ ها از کارت گرافیک های یکپارچه استفاده کنند.

گرافیک یکپارچه یا مجتمع (Integrated Graphics)

پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه در داخل پردازنده یا CPU (واحد پردازش مرکزی) تعبیه شده‌اند. آنها دارای قابلیت‌های پردازش گرافیکی پایه و اولیه هستند. معمولا کسی از این نوع GPU ها برای کار های سنگین همانند رندرینگ یا گیمینگ و دریافت نرخ فریم بالا استفاده نمی‌کند؛ دلیل آن نیز واضح است، این نوع GPU در خود واحد پردازنده قرار داده شده است و قدرت آنچنانی ندارد.

از چند مدل کارت گرافیک های یکپارچه می‌توانیم به INTEL IRIS XE اشاره کنیم که در پردازنده های نسل 11 بسیاری به کار رفت.

کارت گرافیک مجتمع Intel® Iris® Xe Graphics

کارت گرافیک مجتمع Intel® Iris® Xe Graphics – یکی از معروف ترین کارت گرافیک های مجتمع

گرافیک گسسته یا اختصاصی (Discrete Graphics)

پردازنده‌های گرافیکی گسسته یا اختصاصی به‌صورت جداگانه روی مادربرد تعبیه شده‌اند. آنها می‌توانند با پردازش‌های گرافیکی پیچیده‌تر سر و کار داشته باشند.

اکثر لپ تاپ های امروزی حداقل از یک کارت گرافیک لپ تاپ یکپارچه بهره می‌برند. البته یک کارت گرافیک مجزای اضافی، در لپ تاپ های گیمینگ یا مهندسی و سایر محصولات رده‌بالا تعبیه می‌شود. از آنجایی‌ که گرافیک‌های یکپارچه در داخل CPU قرار می‌گیرند، ارائه‌دهندگان اصلی آن‌ها همان سازندگان پردازنده‌های مرکزی یعنی Intel و AMD هستند.

اما در زمینه تولید پردازنده‌های گرافیکی گسسته یا اختصاصی، NVIDIA و AMD بازیگران اصلی به شمار می‌روند.

Nvidia GeForce GTX 1050Ti

Nvidia GeForce GTX 1050Ti

حافظه اختصاصی کارت گرافیک لپ تاپ به چه معنا است؟

کارت گرافیک یا GPU برای انجام محاسبات مربوط به گرافیک لپ تاپ طراحی شده است. یک GPU در هر ثانیه تعداد زیادی محاسبات را انجام می‌دهد. چه در حال تماشای یک فیلم باشید، چه در حال انجام یک بازی یا حرکت دادن اشاره‌گر ماوس، همه چیز به صورت باینری در داخل GPU محاسبه می‌شود. بنابراین، حافظه اختصاصی GPU برای ذخیره نتایج چنین تعداد زیادی از محاسبات و انجام آن‌ها مورد نیاز است.

کارت گرافیک لپ تاپ برای انجام محاسبات، حافظه مخصوص به خود را دارد. عبارت‌های 1/2/4/6/8 گیگابایتی برای تعیین حافظه اختصاص داده‌شده به پردازنده گرافیکی استفاده می‌شوند. به عبارت دیگر، برای انجام تمامی محاسبات مربوط به گرافیک و ارائه آن‌ها به حافظه GPU نیاز است.

کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX 3060 با 6 گیگابایت حافظه اختصاصی

کارت گرافیک Nvidia GeForce RTX 3060 با 6 گیگابایت حافظه اختصاصی

چقدر حافظه اختصاصی مهم است؟

فرضا کارت گرافیک RTX 3050 Ti از 4 گیگابایت حافظه Vram برخوردار است در صورتی که کارت گرافیک RTX 3070Ti از 8 گیگابایت. البته که مقدار حافظه به تنهایی معیار درستی نیست. این را در راهنمای خرید لپ تاپ گیمینگ نیز توضیح دادیم.

با این وجود این عامل را دست کم نگیرید. هرچه GPU حافظه اختصاصی بیشتری داشته باشد، جزئیات بیشتری می‌تواند ارائه دهد. به عنوان مثال، وضوح صفحه‌نمایش بالاتر، بافت، ضد aliasing و غیره البته مقدار حافظه بر عملکرد GPU تأثیر نمی‌گذارد، بلکه مشخص می‌کند که از چه توانی برای پردازش اطلاعات برخوردار است.

تغییرات جدید سری‌های کارت گرافیک لپ تاپ

در چند سال اخیر شاهد کاهش نرخ ارائه کارت گرافیک لپ تاپ در طول سال هستیم. همه چیز از گزینه‌های اقتصادی گرفته تا مدل‌های برتر، کاهش قیمت مناسبی پیدا کرده‌اند. در برخی موارد، پردازنده‌های گرافیکی حتی با قیمت‌های پایین نیز در دسترس هستند.

البته آنچه امسال را متمایز می‌کند، این است که با توجه به عرضه AMD Radeon RX 6000 و سری RTX 30 بالاخره شاهد عرضه کارت گرافیک‌های جدیدی هستیم. تقریباً دو سال از آخرین باری که AMD و NVIDIA تغییرات عمده‌ای در پیکربندی کارت‌های گرافیک خود داشتند، می‌گذرد. با این حال، کارت‌های گرافیک قدیمی‌تر نیز به اندازه‌ای قدرتمند هستند که بتوانند لپ تاپ مخصوص بازی شما را برای سال‌های آینده بیمه کنند.

Nvidia

کارت گرافیک های Intel لپ تاپ

اینتل محبوب‌ترین سازنده تراشه‌های گرافیکی است. فقط به این دلیل که پردازنده‌های HD/UHD Graphics آن تقریباً در هر CPU قرار دارند. کارت گرافیک‌های Intel لپ تاپ که با عنوان گرافیک یکپارچه شناخته می‌شوند، فقط برای کارهای پایه و بازی‌های سه‌بعدی اولیه مناسب هستند. (قدرتمند نیستند)

برخی از تراشه‌های اینتل به نام «سری G» تا حدودی توانایی بیشتری دارند. عرضه آن‌ها برای دوستداران غیرحرفه‌ای بازی‌های کامپیوتری است. اما این تراشه‌ها به دلیل جدید بودن، نسبتاً غیر معمول هستند و هنوز در بازار جا نیفتاده‌اند.

البته که کارت گرافیک های مجتمع اینتل بر روی لپ تاپ هایی که معمولا دانشجویان تهیه می‌کنند نیز استفاده می‌شوند. حرف از لپ تاپ دانشجویی شد، به شما پیشنهاد می‌کنیم مقاله راهنمای خرید لپ تاپ دانشجویی را بخوانید.

با این حال، اینتل همچنین قصد دارد به یکی از تولیدکنندگان کارت‌های گرافیکی مجزا یا گسسته بازار نیز تبدیل شود. این کار پس از معرفی اولین کارت گرافیک لپ تاپ این شرکت بنام Iris Xe MAX انجام می‌گردد که عملکردی مشابه محصول ورودی NVIDIA GTX یعنی GTX 1050 خواهد داشت.

کارت گرافیک های AMD لپ تاپ

همان‌طور که در بالا توضیح داده شد، اگر کار سه‌بعدی و ویدیویی انجام می‌دهید یا گیمر هستید، باید یک لپ تاپ با کارت گرافیک مجزا یا اختصاصی بخرید. شرکت AMD نیز همانند اینتل، تراشه‌های گرافیکی یکپارچه و متوسطی برای پردازنده‌های خود تولید می‌کند. با این وجود، گزینه‌های تولیدی کارت گرافیک لپ تاپ گسسته شرکت AMD در حال حاضر بسیار محدود هستند. می‌توان گفت در حال حاضر فقط سری RX 5000M این شرکت برای لپ تاپ ها در دسترس است.

در کارت گرافیک های AMD لپ تاپ تنها یک GPU یکپارچه موجود می‌باشد. آن هم کارت‌های گرافیک Radeon است که در پردازنده‌های سری U و H یافت می‌شوند. این کارت‌های گرافیکی عملکرد بهتری در مقایسه با گرافیک‌های Intel UHD دارند. اما از Iris Xe Graphics کمی ضعیف‌تر هستند و فقط قادر به پردازش‌های گرافیکی اولیه می‌باشند.

کارت گرافیک های Nvidia لپ تاپ

به طور کلی دو ارائه‌دهنده اصلی کارت گرافیک لپ تاپ مجزا، شرکت‌های AMD و NVIDIA هستند. می‌توان گفت شرکت NVIDIA مهم‌ترین آن‌ها می‌باشد. این شرکت دارای خطوط تولید مختلفی، از کارت گرافیک‌های پایه با عملکرد مشابه Iris Xe Graphics گرفته تا قدرتمندترین کارت گرافیک‌های فعلی موجود در بازار است.

کارت گرافیک GeForce RTX 3050Ti

کارت گرافیک GeForce RTX 3050Ti

کارت گرافیک گسسته رده‌بالای فعلی این شرکت، کارت گرافیک های سری RTX 3000 لپ تاپ هستند. شرکت معتبر Nvidia همچنین محصولات سطح متوسطی مانند GTX 16 و سری MX سطح پایه را نیز روانه بازار می‌کند.

کارت گرافیک های سری RTX 3000 لپ تاپ

کارت گرافیک های سری RTX 3000 لپ تاپ از شرکت NVIDIA بدون شک قدرتمندترین پردازنده‌های گرافیکی موجود در بازار هستند. در این سری های کارت گرافیک لپ تاپ سه مدل گرافیکی مجزای RTX 3080،RTX 3070 و RTX 3060 در دسترس است.

سری RTX 3000 عملکرد گرافیکی قدرتمندی را ارائه می‌کند. همچنین از فناوری‌های مختلفی مانند ردیابی پرتو، شتاب گرافیک مبتنی بر هوش مصنوعی DLSS و نسل سوم MAX پشتیبانی می‌نماید. هر گیمری می‌تواند از گیم پلی روان و پر جنب و جوش سری RTX 3000 لذت ببرد. زیرا بهترین GPU های لپ تاپ موجود هستند. از سوی دیگر، تولیدکنندگان محتوا نیز با این کارت‌های گرافیکی زمان کمتری را صرف ارائه یا پردازش خواهند کرد.

لپ تاپ با کارت گرافیک سری RTX

معمولا لپ تاپ هایی که از کارت گرافیک سری RTX استفاده می‌کنند، از برچسبش بر روی لپ تاپ نیز استفاده می‌کنند.

عملکرد کارت گرافیک های سری RTX 3000 لپ تاپ در هنگام بازی، بسیار قابل ستایش می‌باشد. این سری اغلب قادر است 60 فریم بر ثانیه را با حالت K4 و تنظیمات بالا در برخی از آخرین عناوین بازی مانند Halo Infinite و Deathloop حفظ کند. مطمئناً از کارایی بالای این GPU ها شگفت‌زده خواهید شد.

عملکرد کارت گرافیک های سری RTX 3000 در تعدادی از بازی های امروزی

در پایین جداولی برای شما قرار داده شده است که اطلاعاتی در مورد نرخ فریم کارت گرافیک های سری RTX 3000 به شما می‌دهد. این کارت گرافیک ها در بازی ها نرخ فریم فوق العاده خوبی (بالای 60 فریم) ارائه می‌دهند. عملکرد این کارت گرافیک ها در بازی های امروزی:

بازی Red Dead Redemption 2

نام گرافیک

کیفیت low

کیفیت Medium

کیفیت High

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

86

52

28

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

94

57

30

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

105

76

45

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

94

74

48

بازی Apex Legends

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم با کیفیت حداکثر

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

178

93

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

212

117

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

271

149

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

242

158

بازی GTA V

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم در حداکثر کیفیت

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

180

42

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

126

40

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

178

58

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

144

65

بازی Metro Exodus

نام گرافیک

کیفیت low

کیفیت High

کیفیت EXTREME

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

92

43

21

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

103

49

24

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

117

64

30

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

99

69

35

بازی Minecraft

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم در حداکثر کیفیت

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

453

72

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

460

61

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

2191

88

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

411

54

یا به طور مثال کارت گرافیک RTX 3080Ti نسخه 165 وات که از قوی ترین کارت گرافیک های لپ تاپ های گیمینگ محسوب می‌شود، در بازی ها عملکردی به شرح زیر دارد:

عملکرد RTX 3080 165W Laptop در بازی ها

نام بازی

نرخ فریم در حداقل کیفیت

نرخ فریم در کیفیت متوسط

نرخ فریم در کیفیت UHD

Cyberpunk 2077

167

139

95

Call of Duty: Modern Warfare

190

176

141

The Witcher 3

351

268

157

Metro Exodus 

165

105

53

Need For Speed Heat 

129

114

129

Shadow of the Tomb Raider 

152

140

114

منابع، سوالات متداول و جمع بندی نهایی

انواع کارت گرافیک در لپ تاپ چیست؟

دو نوع GPU مختلف در لپ تاپ ها وجود دارد: GPU های مجتمع و GPU های گسسته. پردازنده‌های گرافیکی یکپارچه در داخل CPU (واحد پردازش مرکزی) تعبیه شده‌اند و دارای قابلیت پردازش گرافیکی اولیه هستند. GPU های گسسته روی مادربرد نصب شده‌اند و توان پردازشی بالاتری دارند.

آیا به کارت گرافیک لپ تاپ مجزا نیاز دارم؟

این امر کاملاً به نحوه استفاده شما از لپ‌تاپ بستگی دارد. اگر فقط برخی از کارهای پایه مانند تولید محتوای متنی یا مرور وب انجام می‌دهید، لپ‌تاپ با یک GPU یکپارچه کافی است. اما اگر کارهایی نظیر ویرایش ویدیو، طراحی گرافیکی یا بازی حرفه‌ای انجام می‌دهید، به یک لپ‌تاپ با پردازنده‌های گرافیکی مجزا نیاز خواهید داشت.

چگونه بفهمم کدام کارت گرافیک لپ تاپ بهتر است؟

هنگام در نظر گرفتن پردازنده‌های گرافیکی مجزا، باید هم مقدار حافظه اختصاصی یک کارت گرافیک و هم پهنای باند آن را در نظر بگیرید. مقدار حافظه دسترسی تصادفی ویدیویی (VRAM) در GPU شما نیز برای اجرای بازی‌های سنگین مهم است. زیرا این بازی‌ها از مقادیر زیادی دیتا برای ساختن تصاویری پیچیده روی نمایشگر استفاده می‌کنند.

به جز آنچه در اینجا گفتیم، عوامل دیگری نیز در عملکرد یک کارت گرافیک لپ تاپ مؤثر هستند. عواملی چون عملکرد فناوری، خط لوله، تعداد هسته‌ها، فرکانس ساعت، نوع حافظه، فاکتورهای فرکانس و غیره در این زمینه تأثیرگذار می‌باشند. وجود یک کارت گرافیک قوی در لپ تاپ می‌تواند تجربه کاربری شما را بسیار بهبود بخشد و در وقت و انرژی شما صرفه‌جویی کند.

گیمرهای حرفه‌ای همیشه به دنبال بهترین کارت‌های گرافیکی موجود در بازار هستند تا تجربه گیمینگ خود را بهبود بخشند. تمام تلاش ما در دیجی 63 ارائه مطالبی مفید و کاربردی به شما عزیزان است تا بتوانید بهترین خریدها را انجام دهید.

4.7/5 - (3 امتیاز)

مشاوره رایگان به شرط خرید!

مشاوره رایگان تلفنی فقط قبل از خرید از دیجی 63.

ما افتخار آن را داریم که در بلاگ دیجی 63 طی سال های 1400 تا 1402 یکی از کامل ترین بلاگ های حوزه لپ تاپ را با موضوعاتی همانند بررسی لپ تاپ، راهنمای خرید، بهترین ها و…  پوشش دادیم. اما متاسفانه ممکن است بسیاری از مقالات دیر به دیر آپدیت شوند.

ما به شدت علاقه مند هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل به شما راهنمایی ممکن را قبل از خرید ارائه بدهیم، بنابراین می‌توانید با ما در  شبکه های اجتماعی یا تماس مستقیم در ارتباط باشید. سعی داریم پاسخگوی زیر 48 ساعت سوالات شما در بخش کامنت ها نیز باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare توافق حریم خصوصی و شرایط استفاده ضروری است.

من با این قوانین موافقم.