تاپ ترین های لپ تاپ, مجله لپ تاپ DG۶۳, مقالات و اخبار لپ تاپ

معرفی بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین با سخت افزار قدرتمند

بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین و قدرتمند

امروزه تمامی افرادی که در حرفه خود با محاسبات سنگین سروکار دارند، به یک لپ تاپ خوب و قدرتمند نیاز خواهند داشت. محاسبات سنگین مانند علوم داده، یادگیری ماشین، رندرینگ، مدلینگ، برج‌های تقطیر، ریاضیات و آمار قطعاً به یک لپ تاپ قدرتمند نیاز دارند. از طرف دیگر، وقتی قابلیت حمل را هم در نظر بگیرید، لپ تاپ بهترین گزینه به جای دسکتاپ محسوب می‌شود.

یک لپ‌تاپ قدیمی هرگز برای کارهای محاسباتی سنگین، مناسب نیست. در این نوشته از دیجی 63 ویژگی‌های لپ تاپ برای محاسبات سنگین را مورد بررسی قرار خواهیم داد.

محاسبات سنگین چه خصوصیاتی دارند؟

انتخاب یکی از قدرتمندترین لپ تاپ ها در صورتی که شغل شما به توان محاسباتی زیادی نیاز داشته باشد، ضروری است. فرقی نمی‌کند در حال رندر کردن صحنه‌های سه‌بعدی پیچیده، ویرایش ویدیوی 8K یا انجام یک محاسبه پیچیده ریاضی و شیمی باشید. زیرا لپ تاپ قدرتمند محاسباتی یاور شما خواهد بود.

قبلاً یک رایانه رومیزی برای کارهای محاسباتی سنگین ضروری بود، اما این موضوع امروزه دیگر چندان صدق نمی‌کند. کامپیوترهای رومیزی تنها پلتفرم‌هایی هستند که می‌توانند فن‌های قدرتمند برای خنک نگه داشتن CPU ها را در خود جای دهند. اما پیشرفت‌های زیادی در فناوری سیستم‌های قابل حمل نیز رخ داده است. امروزه لپ تاپ هایی از دسته لپ تاپ گیمینگ بسیار برای محاسبات سنگین مناسبند.

بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین

بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین

به این معنی که می‌توانید با خیال راحت چیزهای بیشتری ازجمله پردازنده‌های چندهسته‌ای، حافظه بالا و سریع، کارت گرافیک پیشرفته و غیره را در یک لپ تاپ جای دهید. در ادامه مطلب به معیارهای انتخاب بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین خواهیم پرداخت. سپس چند لپ تاپ قدرتمند محاسباتی را هم به شما معرفی خواهیم کرد.

منظور از محاسبات سنگین چیست؟

معمولا افرادی به دنبال لپ تاپ قدرتمند برای محاسبات سنگین هستند که نیاز به یک لپ تاپ با سخت افزار قدرتمند دارند. منظور از محاسبات سنگین، انجام فعالیت هایی است که به پردازنده و حافظه رم قدرتمندی نیاز دارند. مثلا رندرگیری از نرم افزار های گرافیکی یکی از محاسبات سنگینی است که نیاز به سخت افزار قدرتمند دارد.

از دیگر کاربرد های محاسبات سنگین می‌توانیم به کاربرد های ریاضی نیز اشاره کنیم. بسیاری از مهندسین نقشه کشی یا معماری در جهت توسعه پلان های خودشان نیاز به مجازی سازی محیط کار و محاسبات سنگین دارند. همچنین حتی مهندسین رشته کامپیوتر که با چندین سیستم عامل کار می‌کنند و از نرم افزار هایی همانند VMware برای شبیه سازی چندین سیستم عامل استفاده می‌کنند، نیاز به لپ تاپ برای محاسبات سنگین دارند.

برای اطلاعات بیشتر ما مقالات زیر را نیز داریم که پیشنهاد می‌کنیم آنها را هم بخوانید:

بهترین لپ تاپ ها برای رندرینگ و مدلینگ

بهترین لپ تاپ ها برای معماری و نقشه کشی

بهترین لپ تاپ ها برای هوش مصنوعی و ماشین لرنینگ

معیار های انتخاب بهترین لپ تاپ ها برای محاسبات پردازشی

بهترین لپ تاپ محاسباتی به ظاهری لوکس نیاز ندارد، بلکه باید از عهده انجام محاسبات سنگین برآید. انتخاب از بین یکی از گزینه‌های موجود در بازار، کاری بسیار دشوار است. بنابراین در اینجا به خلاصه‌ای از جنبه‌های اصلی بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین خواهیم پرداخت.

1. قابلیت حمل (تحرک)

قابلیت حمل راحت لپ تاپ برای برخی از افراد، یک اولویت شخصی محسوب می‌شود. یک لپ تاپ با اندازه صفحه‌نمایش 15 اینچ معمولاً دارای مشخصات بهتر و بیشتری برای انجام چند کار هم‌زمان است. با این حال، حمل و نقل آن‌ها کمی دشوارتر می‌باشد. اگر می‌خواهید با لپ تاپ خود به راحتی سفر کنید، پس یک لپ تاپ 13 یا 14 اینچی انتخاب نمایید. آن‌ها کوچک‌تر و سبک‌تر هستند و عمر باتری بیشتری دارند.

البته که باید به شما بگوییم که لپ تاپ های کوچکتر از 15.6 اینچ اگر که پردازنده قدرتمندی نداشته باشند، شما را در کار محاسبات پردازشی کمی اذیت می‌کنند.

2. نمایشگر

افراد برای توسعه اپلیکیشن یا انجام محاسبات سنگین، باید مدت‌زمان زیادی به صفحه‌نمایش خیره شوند. در نتیجه، اطمینان حاصل کنید که نمایشگر لپ تاپ دارای زوایای دید مناسب باشد. ما لپ تاپ با صفحه‌نمایش فول اچ دی را توصیه می‌کنیم. زیرا انجام چند کار هم‌زمان با چنین لپ‌تاپ‌هایی، آسان‌تر است.

همچنین میزان روشنایی، نوع پنل، نرخ رفرش و…. هم در نمایشگر لپ تاپ حائز اهمیت هستند، بنابراین پیشنهاد می‌کنیم مقاله بهترین لپ تاپ ها با بهترین صفحه نمایش ها را بخوانید.

نمایی از 3 لپ تاپ مناسب محاسبات سنگین به همراه نمایشگر مناسب

نمایی از 3 لپ تاپ مناسب محاسبات سنگین به همراه نمایشگر مناسب

3. پردازنده

شما نباید درباره انتخاب این پارامتر حیاتی، کوتاهی کنید. اندازه حافظه نهان، تعداد هسته‌ها، فرکانس و قدرت طراحی حرارتی همه عواملی هستند که باید در نظر گرفته شوند. برای اکثر افراد، یک پردازنده Core i5 یا i7 اینتل مناسب با فرکانس 3 گیگاهرتز یا بیشتر باید کافی باشد.

اهمیت پردازنده آنجایی دوچندان می‌شود که شما متوجه باشید که نرم افزار محاسباتی شما بیشتر از هر عامل دیگری به پردازنده قدرتمند نیاز دارد! وبسایت Laptopmag در مقاله معرفی بهترین لپ تاپ ها با بالاترین عملکرد CPU می‌گوید:

اگر اعداد را در یک صفحه گسترده غول پیکر خرد می کنید، یک ویدیوی بزرگ 4K را رمزگذاری می کنید یا یک بازی سخت را انجام می دهید، به رایانه ای نیاز دارید که به سادگی سریع باشد.

بهترین لپ تاپ ها برای محاسبات پردازشی، به یک پردازنده فوق‌سریع و قدرتمند نیاز دارند. در واقع توجه به مدل و ویژگی‌های پردازنده، از مهم‌ترین جنبه‌های اصلی انتخاب بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین است. پیشنهاد می‌کنیم برای اطلاعات بیشتر به صفحه بنچمارک CPU و رده بندی پردازنده سر بزنید.

4. حافظه رم

باید اطمینان حاصل کنید که لپ تاپ انتخابی شما حداقل 16 گیگابایت رم داشته باشد. در غیر این صورت، انجام محاسبات سنگین با آن غیرممکن خواهد بود. بنابراین به شما توصیه می‌کنیم یک لپ تاپ با 16 گیگابایت رم خریداری نمایید.

حافظه رم آنجایی حیاتی می‌شود که شما بخواهید محاسبات سنگین را با نرم افزار هایی انجام بدهید که تمامی محاسبات را در حافظه رم نگهداری می‌کنند. فرضا بسیاری از نرم افزار های مهندسی ریاضی حتی یک UI و ظاهر کامل نیز ندارند و فقط دستورات را از طریق خط دستور گرفته و با همان معماری قدیمی انجام می‌دهند اما برای افزایش سرعت محاسبات همه اطلاعات را در حافظه رم نگهداری می‌کنند.

اگر با وجود همه این توضیحات هنوز هم می‌خواهید بیشتر بدانید که رم لپ تاپ چیست و شما برای لپ تاپ خودتان به چقدر رم نیاز دارید، به مقاله لینک شده مراجعه کنید.

لپ تاپ رم و دسکتاپ رم در مقابل یکدیگر

لپ تاپ رم و دسکتاپ رم در مقابل یکدیگر

5. نوع و ظرفیت ذخیره‌سازی

یک SSD در مقایسه با یک هارددیسک معمولی، می‌تواند عملکرد قابل‌توجه‌تری را ارائه دهد. حافظه SSD همه‌چیز ازجمله بوت کردن سیستم‌عامل، کامپایل کد، اجرای برنامه‌ها و بارگذاری پروژه‌ها را سریع‌تر می‌نماید. اما از حافظه SSD کمتر از 256 گیگابایت استفاده نکنید. البته می‌توانید فایل‌های رسانه‌ای غیر مرتبط با کار خود را روی یک دیسک سخت خارجی بزرگ‌تر یا فضای ابری ذخیره کنید.

بنابراین سعی کنید حتما از یک حافظه SSD NVME نسل 3 و 4 حتما برای نصب سیستم عامل خودتان و همچنین نرم افزار پردازشی که قصد دارید با آن کار کنید استفاده کنید. اگر برنامه نویس هستید، سعی کنید حتما حافظه SSD بیشتر از 256 گیگابایت تهیه کنید، زیرا اگر لپ تاپ شما 256 گیگابایت حافظه SSD داشته باشد، احتمالاً شما نمی‌توانید همه IDE ها را به درستی نصب کنید.

اگر برنامه نویس هستید و نیاز به اطلاعات بیشتر برای خرید لپ تاپ برنامه نویسی دارید، به مقاله پیوند شده مراجعه کنید.

6. باتری

اگر بیشتر زمان انجام محاسبات خود را نزدیک پریز برق می‌گذرانید، نیازی به در نظر گرفتن یک باتری قدرتمند نیست. اما مطمئن شوید که باتری لپ تاپ شما حداقل 4 ساعت دوام بیاورد. توجه کنید که ساختار لپ تاپ ها به شکلی است که اگر لپ تاپ شما مستقیماً به برق متصل باشد بیشترین بازدهی را ارائه بدهد، بنابراین برای اجرای نرم افزار هایی با پردازش بالا حتما باید لپ تاپ متصل به برق باشد.

7. سیستم‌ عامل

3 سیستم عامل اصلی برای محاسبات سنگین وجود دارد: ویندوز، لینوکس و مکینتاش. همه‌چیز بستگی به این دارد که قبلاً از کدام سیستم‌عامل استفاده کرده‌اید. اگر ویندوز را ترجیح می‌دهید، چندین انتخاب دارید. اما اگر macOS را ترجیح می‌دهید، به یکی از مدل‌های مک بوک محدود می‌شوید.

چه کسانی به سوی لپ تاپ با سیستم عامل لینوکس می‌روند؟ افرادی که طرفدار جامعه Open-Source هستند و نمی‌خواهند هزینه ویندوز را پرداخت کنند، از سیستم عامل رایگان لینوکس استفاده می‌کنند. ما به این دسته از افراد پیشنهاد می‌کنیم لپ تاپ های بدون سیستم عامل را تهیه کنند، همچنین مقاله بهترین لپ تاپ برای لینوکس را نیز مطالعه کنند.

4 سیستم عامل اصلی لپ تاپ ها

4 سیستم عامل اصلی لپ تاپ ها | به ترتیب از راست: لینوکس، اندروید (کروم بوک ها)، مکینتاش و ویندوز

8. گرافیک

گرافیک یکپارچه یا گسسته؟ مطمئناً برای آن دسته از افرادی که محاسبات سنگین آن‌ها به گرافیک نیاز داشته باشد، گرافیک گسسته یا کارت گرافیک مجزا پیشنهاد می‌شود. بهترین لپ تاپ محاسباتی اگر به یک کارت گرافیک مجزای قدرتمند نیز مجهز باشد، بسیار راحت‌تر کار خواهد کرد. در بنچمارک کارت گرافیک اطلاعات بیشتری برای شما عزیزان در نظر گرفته شده است.

معرفی بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین

تا اینجا با معیارهای اساسی برای انتخاب بهترین لپ تاپ ها برای انجام محاسبات سنگین آشنا شدیم. اما حالا وقت آن رسیده است که با چند لپ تاپ محاسباتی قدرتمند آشنا شویم. لپ تاپ های معرفی شده همگی قیمت بالایی دارند. علت این قیمت بالا نیز داشتن سخت افزار قدرتمند است. لپ تاپ های معرفی شده به ترتیب عبارتند از:

  1. لپ تاپ ایسوس مدل ROG Strix Scar 17 G733zw
  2. لپ تاپ لنوو مدل Legion 5
  3. لپ تاپ ایسر مدل Nitro 5 i9
  4. لپ تاپ HP مدل Omen 16 i7
  5. لپ تاپ MSI مدل MSI GF63

1. لپ تاپ ایسوس مدل ROG Strix Scar G733ZW

لپ تاپ ایسوس مدل ROG Scar 17 G733

لپ تاپ ایسوس مدل ROG Scar 17 G733

مطمئناً نمی‌توانید یک غول محاسباتی قوی‌تر از لپ تاپ ایسوس مدل ROG Strix Scar G733ZW پیدا کنید. این لپ تاپ یک پردازنده Core i9-12900H بسیار قدرتمند دارد که هر محاسبه‌ای را به نحو احسن انجام خواهد داد. به صورت پیشفرض 16 گیگابایت رم دارد اما شما یک رم 16 گیگابایتی از نوع DDR5 با سرعت 4800 مگاهرتزی را هم به پردازنده قوی این لپ تاپ اضافه کنید تا ببینید که با چه بولدوزری طرف هستید!

صفحه‌نمایش 17.3 اینچی این لپ تاپ برای حمل و نقل کمی بزرگ است. اما اگر بیشتر اوقات روی میز باشد، یک مزیت بزرگ محسوب می‌شود. زیرا می‌توانید پنجره‌های بیشتری را به صورت هم‌زمان و با وضوح بالاتر باز کنید. اگر به دنبال یک ابر لپ تاپ برای محاسبات سنگین هستید، این گزینه را از دست ندهید.

مشخصات این غول گیمینگ ایسوس:

  • پردازنده: Intel Core i9-12900H
  • حافظه رم: 16 GB DDR5 4800 MHz
  • حافظه اس اس دی: 1TB NVME GEN 4.0
  • کارت گرافیک: 8GB GEFORCE RTX3070TI
  • صفحه نمایش: 17.3 FHD 360HZ MATT

خرید لپ تاپ ایسوس Scar 17 G733zw

2. لپ تاپ لنوو مدل لژیون 5

لپ تاپ لنوو لجیون 5 مدل 2021

لپ تاپ لنوو لجیون 5 مدل 2021

سری لژیون را می‌توان قدرتمندترین لپ تاپ های ارائه‌شده توسط لنوو دانست. لپ تاپ لنوو لژیون 5 با پردازنده intel Core i7 11800 از پس تمامی محاسبات مورد نیاز معماری، ریاضی، آماری، شیمی و غیره بر خواهد آمد.

این لپ تاپ با رم 16 گیگابایتی خود می‌تواند حافظه کافی را به محاسبات موازی اختصاص دهد. در عین حال 2 اسلات رم در این لپ تاپ قرار دارد، پس می‌تواند تا 32 گیگابایت هم ارتقا یابد. همچنین 512 گیگابایت حافظه پرسرعت SSD برای این لپ تاپ قدرتمند لنوو در نظر گرفته‌شده است. مشخصات این لپ تاپ لنوو:

  • پردازنده: intel Core i7 11800
  • حافظه رم: 16GB DDR4 3200MHz
  • حافظه داخلی: 512GB SSD
  • کارت گرافیک: Nvidia GeForce RTX 3070
  • صفحه نمایش: 15.6 FHD 144HZ
  • سیستم عامل: WINDOWS 11 HOME

لپ تاپ لنوو مدل Legion 5 با گرافیک 3070

3. لپ تاپ ایسر مدل نیترو ۵ i9

لپ تاپ Acer Nitro 5

لپ تاپ Acer Nitro 5

برند ایسر به دلیل تولید لپ تاپ های گیمینگ بسیار قدرتمند به شهرت رسیده است. لپ تاپ های گیمینگ از لحاظ سخت افزاری سرآمد تمامی لپ تاپ های موجود در بازار هستند. لپ تاپ ایسر مدل نیترو ۵ i9 نیز از این قاعده مستثنا نیست.

این مدل با پردازنده فوق‌سریع core i9-11900H می‌تواند تمامی محاسبات را با سرعتی بسیار مناسب پردازش کند. وجود 16 گیگابایت رم پیشرفته و 512 گیگابایت SSD پرسرعت از امتیازات این لپ تاپ برای محاسبات سنگین هستند.

یکی از نقاط قوت لپ تاپ های ایسر را می‌توان وزن کم در عین قدرت سخت افزاری بالا دانست. این موضوع باعث می‌شود که برای حمل ماشین محاسباتی خود هیچ‌گونه مشکلی نداشته باشید. طرفداران ایسر مطمئناً بهتر و قدرتمندتر از این لپ تاپ پیدا نخواهند کرد. مشخصات این نسخه از سری نیترو 5 ایسر:

  • پردازنده: intel core i9-11900H
  • حافظه رم: 16GB DDR4
  • حافظه اس اس دی: 512GB SSD NVMe
  • کارت گرافیک: GeForce RTX 3060 6GB GDDR6
  • نمایشگر: 15.6 QHD 165 HZ
  • سیستم عامل: Windows 10 Home

خرید لپ تاپ ایسر نیترو 5 نسخه i9

4. لپ تاپ اچ پی مدل اومن 16 OMEN 16-b0080tx

HO Omen 15 2021

HO Omen 15 2021

مطمئناً نمی‌توان بحث لپ تاپ های مناسب محاسبات سنگین را پیش کشید، اما نامی از سری اومن اچ پی به میان نیاورد. اچ پی این غول محاسباتی اومن 16 خود را به پردازنده CORE I7 11800H و رم 16 گیگابایتی قابل ارتقا مجهز کرده است.

طراحی این لپ تاپ بسیار ساده می‌باشد و مطمئناً در محل کار موجب جلب توجه زیادی نخواهد شد. اما درون این لپ تاپ متفاوت است و از سخت افزاری بسیار قدرتمند برای انجام تمامی محاسبات شما بهره می‌برد.

خرید لپ تاپ HP Omen 16 B0080tx

5. لپ تاپ ام اس آی مدل GF63

لپ تاپ گیمینگ MSI مدل GF63

لپ تاپ گیمینگ MSI مدل GF63

نگران نباشید، طرفداران پرشمار لپ تاپ های ام اس آی را فراموش نکرده‌ایم. لپ تاپ ام اس آی مدل GF63 تمام آن چیزهایی را که یک لپ تاپ برای محاسبات سنگین به آن‌ها نیاز دارد، در خود جای داده است. یک پردازنده نسل دهمی Intel i7 10750H به‌علاوه 16 گیگابایت رم از نوع DDR4 ستینگ خوبی برای محاسبات سنگین به شمار می‌رود.

این لپ تاپ طراحی جمع و جوری دارد و در یک کیف نسبتاً کوچک نیز جای خواهد گرفت. مشخصات این لپ تاپ مناسب محاسبات سنگین:

  • پردازنده: Intel i7 10750H
  • حافظه رم: 16GB 3200MHz
  • حافظه اس اس دی: 512GB NVME
  • کارت گرافیک: GTX 1650TI
  • نمایشگر: FHD 144Hz

خرید لپ تاپ MSI مدل GF63

جمع‌بندی | سوالات متداول

بهترین لپ تاپ برای محاسبات سنگین کدام است؟

یک لپ تاپ قوی برای انجام محاسبات سنگین باید از یک پردازنده قوی و مدرن به‌علاوه رم 16 گیگابایتی برخوردار باشد. نمی‌توان یک مدل مشخص را نام برد اما بهترین لپ تاپ ها برای محاسبات سنگین باید از ویژگی های نام برده در بالا برخوردار باشند.

برای انجام محاسبات سنگین به چه مقدار رم نیاز داریم؟

زمانی که به دنبال بهترین لپ تاپ برای انجام محاسبات سنگین هستید، حداقل 16 گیگابایت رم توصیه می‌شود.

کدام‌یک برای انجام محاسبات سنگین بهتر است، کامپیوتر یا لپ تاپ؟

کارشناسان دیجی 63 لپ تاپ را به دلیل قابل حمل بودن و ظاهر فانتزی آن ترجیح می‌دهند. علاوه بر این، لپ تاپ ها انرژی کمتری نسبت به رایانه‌های شخصی مصرف می‌کنند.

یک لپ تاپ برای محاسبات سنگین باید از پردازنده قوی و فوق‌سریع به‌علاوه میزان رم بالا برخوردار باشد. کارت گرافیک و فضای ذخیره‌سازی در اولویت‌های بعدی قرار دارند، اما آن‌ها هم باید مشخصات خوبی داشته باشند. صفحه‌نمایش لپ تاپ نیز باید از مشخصات خوبی برخوردار باشد. لپ تاپ های معرفی‌شده در این مطلب از مشخصات کاملی برای انجام کارهای محاسباتی شما بهره‌مند هستند.

نظر شما در اینباره چیست؟ مشتاقانه منتظر نظرات و سوالات شما در بخش کامنت ها هستیم تا به آنها پاسخ بدهیم!

ممنون که تا انتها مطالعه کردید.

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره رایگان به شرط خرید!

مشاوره رایگان تلفنی فقط قبل از خرید از دیجی 63.

ما افتخار آن را داریم که در بلاگ دیجی 63 طی سال های 1400 تا 1402 یکی از کامل ترین بلاگ های حوزه لپ تاپ را با موضوعاتی همانند بررسی لپ تاپ، راهنمای خرید، بهترین ها و…  پوشش دادیم. اما متاسفانه ممکن است بسیاری از مقالات دیر به دیر آپدیت شوند.

ما به شدت علاقه مند هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل به شما راهنمایی ممکن را قبل از خرید ارائه بدهیم، بنابراین می‌توانید با ما در  شبکه های اجتماعی یا تماس مستقیم در ارتباط باشید. سعی داریم پاسخگوی زیر 48 ساعت سوالات شما در بخش کامنت ها نیز باشیم.

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare توافق حریم خصوصی و شرایط استفاده ضروری است.

من با این قوانین موافقم.