مقالات لپ تاپ گیمینگ, مجله لپ تاپ DG۶۳, مقالات و اخبار لپ تاپ

ارتقای لپ تاپ گیمینگ؛ چرا و چگونه؟

ارتقای لپ تاپ گیمینگ چه زمانی امکان پذیر است؟

سال‌هاست که لپ تاپ های گیمینگ جزء بهترین دستگاه‌های همه کاره موجود در بازار هستند. ارتقای لپ تاپ گیمینگ در سال‌های اخیر بسیار مورد توجه قرار گرفته است؛ زیرا با گذشت زمان بازی‌ها پیشرفته‌تر شده و گرافیک آنها نیز بهتر می‌شود.

در این شرایط همیشه سوال گیمرها این بوده که آیا می‌توانند بازی جدید را روی لپ تاپ خود اجرا کنند؟ تقریباً همیشه پاسخ «خیر» است؛ زیرا لپ تاپ قدیمی آنها توان ساپورت گرافیک پیشرفته بازی‌های جدید را ندارد.

با مطرح شدن بحث ارتقای لپ تاپ گیمینگ، پاسخ تازه‌ای به سوال گیمرها داده شد. آنها دریافتند که با ارتقای لپ تاپ فعلی خود قادر خواهند بود بازی‌های پیشرفته را روی آن نصب کرده و اجرا کنند. در این مقاله ‌هر آنچه باید در مورد ارتقای لپ تاپ گیمینگ بدانید را به شما خواهیم گفت.

در همین ابتدا باید به شما مخاطبین عزیز و همراهان همیشگی دیجی 63 بگوییم که اگر قصد خرید لپ تاپ گیمینگ دارید حتما سری به دسته بندی لپ تاپ های گیمینگ ما بزنید. همچنین مقالات «15 تا از بهترین بازی برای لپ تاپ» و همچنین «راهنمای قدم به قدم ارتقای لپ تاپ» به شما عزیزان پیشنهاد می‌شود.

ارتقای لپ تاپ گیمینگ چه اهمیتی دارد؟

گیمرهایی که لپ تاپ قدیمی دارند و قصد دارند بازی‌های جدید و پیشرفته‌تر را با آن انجام دهند، دو انتخاب خواهند داشت:

  1. تهیه لپ تاپ جدید با مشخصات بهتر
  2. ارتقای لپ تاپ گیمینگ فعلی خود

انتخاب اول گاهی اوقات دشوار است؛ زیرا لپ تاپ های جدیدتر و پیشرفته‌تر اغلب گران هستند. این موضوع مخصوصاً برای کسانی که بودجه کمی دارند، بسیار مهم است. ما در اینجا مورد دوم را بررسی می‌کنیم و نحوه ارتقای لپ تاپ گیمینگ را به شما خواهیم گفت.

نمایی از اتصال GPU اکسترنال به یکی از لپ تاپ های Razer

نمایی از اتصال GPU اکسترنال به یکی از لپ تاپ های Razer | یکی از راه های ارتقای لپ تاپ گیمینگ

نحوه ارتقای لپ تاپ گیمینگ

شما تنها قادر به ارتقای بخش‌هایی از لپ تاپ گیمینگ هستید و نه‌ همه آن. مدل مادربرد لپ تاپ یکی از عواملی است که مشخص می‌کند کدام قسمت‌های لپ تاپ را می‌توانید ارتقا دهید. به عنوان مثال برخی مادربردها دارای اسلات اضافی هستند که به شما امکان ارتقای قطعاتی مانند RAM و SSD را می‌دهند، در حالی که در برخی دیگر چنین امکانی وجود ندارد.

در نتیجه قبل از تصمیم‌گیری برای ارتقای لپ تاپ گیمینگ خود ابتدا مدل مادربرد آن را تعیین کنید. با نگاه به قسمت پایین لپ تاپ یا نگاه مستقیم به مادربرد می‌توانید به اطلاعات مادربرد دسترسی داشته باشید.

آیا همیشه می‌توان لپ تاپ گیمینگ را ارتقا داد؟

در اینباره نمی‌توان با اطمینان صحبت کرد اما باید این را بدانید که همه قطعات لپ تاپ قابل ارتقا نیستند. وبسایت linuxhint.com در اینباره می‌گوید:

گرافیک بازی های تازه راه اندازی شده در حال بهتر شدن است. این موضوع باعث می‌شود گیمرها به این فکر کنند که آیا می‌توانند چنین بازی‌هایی را روی لپ‌تاپ خود انجام دهند یا خیر، و پاسخ به این سوال «همیشه نه» است. حال راه حل چیست؟ شاید ارتقای بعضی از قطعات لپ تاپ گیمینگ پاسخ واضحی برای این سوال باشد.

ارتقای رم (RAM)

اکثر مادربردهای لپ تاپ امکان ارتقای RAM را با ارائه اسلات‌های اضافی یا با قرار دادن رم بیشتر در همان اسلات، برای کاربرانشان فراهم می‌آورند. حافظه RAM قسمتی از کامپیوتر است که اطلاعات را در زمان خاموش بودن برق حفظ می‌کند. این حافظه در دسترس‌ترین حافظه در کامپیوتر شماست.

در مورد اینکه رم لپ تاپ چیست و چه کاربردی دارد یک مقاله کامل و جامع ساختیم که پیشنهاد می‌کنیم آن را ببینید.

حافظه RAM از آرایه‌های بزرگی از سلول‌های حافظه فشرده تشکیل شده است و داده‌ها را به سرعت ذخیره می‌کند؛ به صورتی که می‌توان فوراً به آنها دسترسی داشت. برنامه‌های موجود در RAM معمولاً توسط CPU به صورت مستقیم در دسترس هستند. داشتن حافظه RAM بیشتر سرعت دسترسی شما به برنامه‌های بازتان در پس زمینه را افزایش می‌دهد.

در اکثر لپ تاپ های گیمینگ امروزی همانند لپ تاپ HP Omen 16 شما می‌توانید رم را تا حداکثر 64 گیگابایت ارتقا بدهید.

تصویری از فردی که در حال ارتقای رم لپ تاپ است

تصویری از فردی که در حال ارتقای رم لپ تاپ است

ارتقای حافظه اس اس دی (درایو حالت جامد)

امروزه تقریباً همه کامپیوترها مجهز به SSD هستند و حقیقتاً باعث ایجاد تحول در روش استفاده از رایانه شده‌اند. با وجود درایو SSD عملکردهای چند وظیفه‌ای، بارگیری برنامه‌ها و سیستم عامل با سرعت بیشتری انجام می‌شود. این درایوها بسیار سریع‌تر از هارد دیسک های سنتی هستند.

عملکرد بهتر، مصرف انرژی کمتر و قابلیت اطمینان بیشتر (که منجر به بوت شدن و بارگذاری سریعتر برنامه‌ها می‌شود) آنها را بر هارد دیسک های سنتی برتری داده است.

قبل از ادامه اگر به دنبال لپ تاپ Full HD حتما سری به این دسته بندی بزنید.

چرا حافظه SSD مهم است؟

به شدت پیشنهاد می‌کنیم اگر شما یک لپ تاپ گیمینگ با حافظه SSD ندارید، به فکر ارتقای این بخش باشید. سرعت بالاتر را از خودتان دریغ نکنید! در مقاله معرفی سخت افزار لپ تاپ بیشتر به اهمیت این قطعه در لپ تاپ های جدید پرداختیم. لودینگ بازی ها و برنامه ها با این قطعه ارتباط مستقیم دارند. بنابراین در ارتقای لپ تاپ گیمینگ به این بخش هم توجه کافی کنید.

به جز دو قطعه‌ای که در بالا گفته شد، بقیه اجزای لپ تاپ را نمی‌توان ارتقا داد. با این وجود لپ تاپ های خاصی مانند Alienware وجود دارند که به شما امکان ارتقای CPU و GPU را می‌دهند، اما گران هستند. اگر قصد ارتقای CPU را دارید، تقریباً می‌توان گفت که باید لپ تاپ جدیدی بخرید!

همچنین اگر چه کارت گرافیک قابل ارتقا نیست، اما با استفاده از کارت گرافیک خارجی می‌توانید نیازهای گرافیکی خود را برطرف کنید. در قسمت‌های بعد در این مورد توضیح خواهیم داد.

تعدادی از حافظه های SSD 2022

تعدادی از حافظه های SSD 2022

ارتقای لپ تاپ گیمینگ چه زمانی باید انجام شود؟

اکثر کارشناسان طول عمر مفید لپ تاپ ها را بین 3 تا 5 سال می‌دانند. ممکن است لپ تاپی بیش از این نیز عمر کند، اما با توجه به پیشرفت تکنولوژی ممکن است کاربرد آن محدودتر شود؛ زیرا اجزای آن توان اجرای برنامه‌های پیشرفته را ندارند. بهتر است هر 5 سال یک بار برای ارتقای لپ تاپ گیمینگ اقدام کرد.

(البته اگر نکات نگهداری از لپ تاپ خود را رعایت کنید، می‌توانید تا 10 سال نیز آن را نگهداری کنید! – سعی کنید مقاله نکات طلایی در نگهداری لپ تاپ را بخوانید.)

آیا پردازنده و کارت گرافیک هم قابل ارتقا هستند؟

پاسخ اجمالی به این سوال خیر است! در واقع CPU و کارت گرافیک لپ تاپ از جمله قطعات قابل ارتقای آن نیستند. با این وجود نا امید نشوید! اگر به دنبال راهی برای ارتقای عملکرد گرافیکی لپ تاپ خود هستید، کارت‌های گرافیک اکسترنال را امتحان کنید. اتصال کارت گرافیک خارجی به لپ تاپ با استفاده از پورت USB 3.0 یا تاندربولت، راهی مناسب برای بهبود کیفیت گرافیک سیستم است.

استفاده از کارت گرافیک اکسترنال عملکرد بازی شما را تا حد قابل ملاحظه‌ای افزایش می‌دهد و شما را از خرید لپ تاپ با کارت گرافیک پیشرفته بی نیاز می‌کند. عیب این روش نیاز به‌ همراه داشتن کارت گرافیک در زمان بازی است. هر وقت بخواهید بازی کنید، باید کارت را استفاده کنید. همچنین در استفاده از آن نیز باید بسیار با احتیاط عمل کنید.

در مورد CPU در اکثر موارد چنین امکانی وجود ندارد. پردازنده در لپ تاپ اغلب به مادربرد لحیم می‌شود. در نتیجه تنها زمانی می‌توانید CPU لپ تاپ را ارتقا دهید که مدل لپ تاپ از CPU های جداشدنی پشتیبانی کند.

روش دیگری که برای ارتقای پردازنده وجود دارد، ارتقای رم است. شما می‌توانید رم فعلی خود را ارتقا داده و یا تعویض کنید. دقت کنید که مشخصات رم خریداری شده با لپ تاپ مطابقت داشته باشد.

در کل ارتقای CPU لپ تاپ در اکثر مدل‌ها امکان پذیر نیست. با این وجود اگر اصرار به ارتقای CPU دارید، حتماً از یک تعمیرکار ماهر بخواهید تا این کار را برایتان انجام دهد. پردازنده جدید باید از نظر تولید گرما، پشتیبانی شدن توسط سیستم و … با پردازنده قبلی دستگاه مطابقت داشته باشد.

آپگرید و ارتقای لپ تاپ گیمینگ

امکان ارتقای لپ تاپ گیمینگ توسط خودمان وجود دارد؟

این کار نیاز به اندکی تخصص دارد. اگر فرد اهل فنی هستید و می‌توانید تعویض قطعات سخت افزاری را انجام دهید، خودتان نیز می‌توانید به ارتقای لپ تاپ بپردازید. اگر وقت این کار را ندارید یا فکر می‌کنید ممکن است در اجرای عملیات به مشکل برخورد کنید، از یک فرد متخصص کمک بخواهید.

برای ارتقای رم لپ تاپ آموزش های زیادی در سطح اینترنت وجود دارد که می‌توانید از آنها کمک بگیرید؛ البته که جانب احتیاط را رعایت کنید تا به لپ تاپ خودتان آسیب نرسانید.

ارتقای نرم افزاری لپ تاپ گیمینگ

علاوه بر ارتقای سخت افزار، نرم افزار لپ تاپ نیز قابل ارتقا است. برای ارتقای نرم افزاری لپ تاپ، باید بر سیستم عامل (ویندوز) تمرکز کنید. آپدیت‌های منظم ویندوز موجب می‌شوند لپ تاپ شما در بهینه‌ترین حالت ممکن کار کند.

ترجیحاً برنامه‌ها و اپلیکیشن‌های خود را نیز مرتب به‌روزرسانی کنید. سعی کنید سیستم عامل خود را متناسب با سخت افزار لپ تاپ خود انتخاب کنید. فرضا در لپ تاپ های گیمینگ شما می‌توانید آخرین نسخه ویندوز را نصب کنید اما این در مورد یک لپ تاپ گیمینگ مرتبط با سال 2015 صدق نمی‌کند!

سخن آخر

امروزه اکثر گیمرها ترجیح می‌دهند بازی‌های خود را روی لپ تاپ اجرا کنند، زیرا قابلیت حمل آن ساده‌تر است و فضای کمتری نیز اشغال می‌کند. با گذشت زمان و ظهور بازی‌های جدید، این موضوع مطرح می‌شود که آیا می‌توان بازی‌های جدید را روی همان لپ تاپ اجرا کرد یا خیر و اگر امکان ندارد، آیا راهی است که بتوان لپ تاپ را ارتقا داد؟

در این مقاله بخش‌های کلیدی که می‌توانید برای ارتقای لپ تاپ گیمینگ روی آنها حساب کنید را توضیح دادیم. اگر نیاز به ارتقای قسمت‌های دیگر لپ تاپ (از جمله CPU، صفحه نمایش، کیبورد و …) و بهبود وضعیت آنها دارید، چاره‌ای جز خرید یک لپ تاپ جدید نخواهید داشت!

5/5 - (1 امتیاز)

مشاوره رایگان به شرط خرید!

مشاوره رایگان تلفنی فقط قبل از خرید از دیجی 63.

ما افتخار آن را داریم که در بلاگ دیجی 63 طی سال های 1400 تا 1402 یکی از کامل ترین بلاگ های حوزه لپ تاپ را با موضوعاتی همانند بررسی لپ تاپ، راهنمای خرید، بهترین ها و…  پوشش دادیم. اما متاسفانه ممکن است بسیاری از مقالات دیر به دیر آپدیت شوند.

ما به شدت علاقه مند هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل به شما راهنمایی ممکن را قبل از خرید ارائه بدهیم، بنابراین می‌توانید با ما در  شبکه های اجتماعی یا تماس مستقیم در ارتباط باشید. سعی داریم پاسخگوی زیر 48 ساعت سوالات شما در بخش کامنت ها نیز باشیم.

author-avatar

درباره محمد‌علی عصایی

محمد علی عصایی هستم، یکی از هزارن علاقمه مند به دنیای تکنولوژی. فعالیت حرفه ای من بر روی تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ و SEO است، اما علاقه شدیدی به دنیای لپ تاپ و موبایل هم دارم. بیشتر از 5 سال فعالیت توی حوزه موبایل، لپ تاپ و تکنولوژی!

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare توافق حریم خصوصی و شرایط استفاده ضروری است.

من با این قوانین موافقم.