مقالات لپ تاپ گیمینگ, راهنمای خرید لپ تاپ, مجله لپ تاپ DG۶۳, مطالب دیگر مرتبط با لپ تاپ

لپ تاپ گیمینگ یا PC گیمینگ؟ کدام یک برای بازی بهتر است؟

برای گیمینگ لپ تاپ بخریم یا PC؟

اگر به دنبال خرید لپ تاپ گیمینگ هستید و در خرید خودتان کمی شک کرده اید که لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC؟ و اینکه لپ تاپ گیمینگ یا PC گیمینگ باید در اصل کدام یک را بخریم؟ ما در این مقاله به شما مزایا و معایب هر 2 پلتفرم بازی را می‌گوییم.

در ابتدا باید این را بدانید که لپ تاپ های گیمینگ تا چند سال پیش حرفی برای گفتن نداشتند اما امروزه برند های بسیاری هستند که شروع به ساخت و عرضه لپ تاپ گیمینگ می‌کنند مانند لپ تاپ های ایسوس که امروزه سهم بسیار بزرگی از بازار لپ تاپ مخصوصا بازار ایران را در بر گرفته اند.

از آن طرف نیز روز به روز شرکت های قطعه سازی سخت همانند Intel و AMD سخت های قدرتمند تری برای PC ها می‌سازند تا دسکتاپ گیمر ها از سخت افزار های جدیدتر نیز بهره ببرند.

اگر گیمر هستیم کدام را بخریم؟

پلتفرم های بسیاری برای اجرای بازی هستند از موبایل و کنسول های مختلف گرفته تا محیط PC و لپ تاپ و… برای پاسخ دادن به سوال اینکه اگر گیمر هستیم لپ تاپ بخریم یا PC باید اول از همه باید بگوییم که گیمر کیست؟ طبق تعریف ویکی پدیا:

گیمر (انگلیسی: Gamer) یا بازی‌باز کسی است که معمولاً به بازی‌های تعاملی که شامل بازی‌های ویدئویی می‌شود، می‌پردازد و روزانه آنها را بازی می‌کند. گیمر، به کسی که به‌عنوان نمونه، تنها یک بازی را بازی می‌کند، گفته نمی‌شود؛ بلکه باید دست کم، چندین بازی ویدیویی را تجربه کرده‌باشد.

در همین تعریف یک نکته نهفته شده است. گیمر کسی نیست که فقط یک بازی را مدت زمان طولانی بازی کرده باشد؛ گیمر به کسی گفته می‌شود که حداقل چندین بازی ویدئویی را تجربه کرده باشد. شاید اگر شما از 90 درصد از کسانی که بازی های شوتینگ آنلاین بازی می‌کنند بپرسید که برای گیمینگ لپ تاپ بهتر است یا PC؟ 90% آنها به شما بگویند PC؛ در صورتی که این آمار در بین بازی کنان دیگر بازی ها قطعا متفاوت خواهد بود.

آیا واقعا لپ تاپ گیمینگ حریف خوبی برای PC است؟

اگر این سوال را در سال 2016 به قبل می‌پرسیدید قطعا جواب سوال شما خیر بود. اما امروزه می‌توان لپ تاپ های گیمینگ را واقعا حریف قدر و قوی برای PC های گیمینگ و دسکتاپ گیمر دانست. با این حال هنوز هم بهتر است اگر نیاز به قابلیت حمل ندارید به سراغ PC بروید.

در ادامه ما به شما تک به تک مزایا و معایب لپ تاپ های گیمینگ و کامپیوتر ها را برای گیمینگ می‌گوییم و انتخاب را بر عهده شما می‌گذاریم. شاید دیدن ویدئوی زیر از کانال MoboHiTech و خواندن نظرات کاربران و دیدن جداول درون این ویدئو انتخاب اینکه لپ تاپ برای گیمینگ بهتر است یا Pc را برای شما کمی راحت تر کند.

 

تفاوت لپ تاپ گیمینگ و کامپیوتر گیمینگ در قدرت

برای اینکه لپ تاپ ها بتوانند سبک باشند، حرارت کمتری تولید کنند و برق کمتری نیز مصرف کنند پردازنده و کارت گرافیک آنها محدود می‌شود. 2 قطعه اصلی در لپ تاپ ها محدود می‌شوند که موجب ایجاد حرارت کمتر و مصرف کمتر باتری لپ تاپ شوند: «پردازنده یا CPU» و دیگر «کارت گرافیک یا GPU» این 2 قطعه اصلی مسئول پردازش ها در کامپیوتر یا لپ تاپ هستند.

محدودیت قدرت پردازنده در لپ تاپ

هنگامی که در مورد محدودیت قدرت در پردازنده های لپ تاپ ها حرف می‌زنیم شاید در اکثر مواقع منظورمان پردازنده لپ تاپ های گیمینگ نباشد! اما به هر حال بهتر است در مورد این پردازنده ها اطلاعاتی را کسب کنید.

این محدودیت به این معناست که پردازنده های لپ تاپ چه از شرکت Intel و چه از شرکت AMD به شکلی طراحی می‌شوند که در حالت عادی و در حالت اوج کارکرد خود مصرف برق کمتری داشته باشند و به پیرو همین صحبت  بازدهی آنها در حالت اوج خودشان نیز پایین تر می‌آید. مقاله پیشنهادی: اینتل یا AMD؟ کدام یک بهتر است؟

بنچمارک CPU - رده بندی پردازنده های لپ تاپ

پردازنده های لپ تاپ محدود شده

اگر توجه کنید بسیاری از لپ تاپ ها از پردازنده هایی بهره می‌برند که در انتهای نام مدلشان حروفی وجود دارد، مانند U در پردازنده هایی مثل «AMD Ryzen 7-4700U» یا «Intel Core i7-8665U» که این حروف به معنای پردازنده ای با مشخصات زیر است:

  • مصرف پایین پردازنده
  • سرعت کلاک پایین تر نسبت به دیگر CPU ها با همان مدل
  • مصرف برق کمتر و تولید گرمای کمتر

پردازنده های گیمینگ هم وجود دارند!

یکی از موارد سخت افزاری که شما را به خرید لپ تاپ های گیمینگ ترغیب می‌کند همین مورد است. همانطور که گفته شد شرکت های سازنده پردازنده یعنی Intel و AMD مدل هایی عرضه می‌کنند با محدودیت سخت افزاری که در انتهای نام مدلشان حرف U وجود دارد. دقیقا برعکس این مورد نیز وجود دارد.

پردازنده هایی که در انتهای نام مدلشان حرف H وجود دارد به معنای High Performance و بازدهی بالا هستند. دو پردازنده «INTEL CORE I9 11900H» و «AMD RYZEN 9 5900HS» دقیقا از همین ویژگی برخوردارند و آنها:

  • دارای سرعت کلاک و فرکانس کاری بالاتر
  • دارای انرژی مصرفی بیشتر

هستند. همچنین پسوند K در انتهای نام پردازنده هایی که در لپ تاپ ها به کار رفته اند نیز به معنای پردازنده با قابلیت آورکلاک است که کمتر لپ تاپی با پردازنده ای با پسوند حرف K پیدا می‌کنید. به شما پیشنهاد می‌کنیم برای دیدن قدرت و رده بندی پردازنده ها به صفحه بنچمارک CPU مراجعه کنید.

Laptop Gamer

تصویری از لپ تاپ گیمر. آمار گیمر های لپ تاپ از 2016 تا به امروز در حال افزایش است.

محدودیت در قدرت کارت گرافیک

در لپ تاپ ها کارت گرافیک ها نیز ضعیف تر و محدود تر از کارت گرافیک های PC هستند. شما می‌توانید امروزه به راحتی لپ تاپ هایی با قیمت 30 ملیون تومان تهیه کنید که از کارت گرافیک GTX 1650 برخوردار باشند، مثل لپ تاپ Asus FX506 که دقیقا از همین کارت گرافیک برخوردار است. اما در کامپیوتر های گیمینگ تنها قیمت خود کارت گرافیک GTX 1650 نزدیک به 20 ملیون تومان است! (21 دی ماه 1400)

علت تفاوت قیمت و قدرت بین کارت گرافیک PC و لپ تاپ

علت اصلی تفاوت قیمت بین کارت گرافیک لپ تاپ و PC در طی سال های اخیر دلایل مختلفی دارد. یکی از این دلایل بازار ارز های دیجیتال و استفاده از کارت گرافیک ها برای Main کردن ارز دیجیتال است.

به دلیل هجوم ماینر ها به بازار کارت گرافیک در طی چند سال گذشته قیمت کارت گرافیک های PC روز به روز گران تر از قبل شده است. اما دلیل اصلی قدرتمند بودن واقعی کارت گرافیک های PC است. این کارت گرافیک ها با تمام قدرت کار می‌کنند و مشکل برق و خنک سازی و…. را ندارند و محدود نیستند!

البته این مورد به این معنی نیست که کارت گرافیک های لپ تاپ ضعیف هستند. در پایین شما بنچمارک چند کارت گرافیک RTX در بازی های GTA V و 2 بازی محبوب دیگر را می‌بینید. بنچمارک بر اساس نرخ فریم است و در کیفیت 1080p صفحه نمایش از وبسایت لپ تاپ مگ گرفته شده است.

بازی Minecraft

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم در حداکثر کیفیت

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

453

72

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

460

61

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

2191

88

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

411

54

بازی GTA V

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم در حداکثر کیفیت

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

180

42

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

126

40

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

178

58

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

144

65

بازی Apex Legends

نام گرافیک

نرخ فرم در حداقل کیفیت

نرخ فریم با کیفیت حداکثر

Nvidia GeForce RTX 3050 (Laptop)

178

93

Nvidia GeForce RTX 3050 Ti (Laptop)

212

117

Nvidia GeForce RTX 3060 (Laptop)

271

149

Nvidia GeForce RTX 3070 (Laptop)

242

158

به دنبال بازی های بیشتری برای لپ تاپ و کامپیوتر هستید؟ مقاله معرفی بازی برای لپ تاپ و کامپیوتر 2022 را حتما بخوانید تا از بهترین بازی های معروف منتشر شده به همراه جوایز، قیمت و سبک بازی آگاه شوید.

تفاوت در ارتقا پذیری

ارتقا پذیری یکی دیگر از نقد های وارده به لپ تاپ ها است. شما در لپ تاپ ها 2 قطعه رم و حافظه داخلی لپ تاپ خودتان را حال چه SSD باشد چه HDD می‌توانید به آسانی ارتقا دهید اما آیا این داستان برای کارت گرافیک یا CPU نیز صداقت دارد؟ متاسفانه پاسخ خیر است.

شما در pc ها برعکس لپ تاپ ها می‌توانید حتی مادربرد خود را هم ارتقا دهید و با یک مادربرد مدل بالاتر ارتقا دهید اما لپ تاپ ها از طرف شرکت های سازنده به گونه ای ساخته می‌شوند که قطعات درونی بهترین بازدهی با یکدیگر را داشته باشند و اکثر قطعات به یکدیگر متصل هستند.

تفاوت در تعمیر پذیری

تعمیر پذیری نیز یکی دیگر از مواردی است که به بحث ساختار لپ تاپ ها باز می‌گردد. اگر در کامپیوتر گیمینگ شما کارت گرافیک شما بسوزد و به دیگر قطعات آسیبی وارد نکند، می‌توانید به آسانی با جدا کردن کارت گرافیک از گذرگاه PCI Express x16 یک کارت گرافیک جدید خریده و مجددا از کامپیوتر خودتان استفاده کنید، اما در لپ تاپ بحث فرق می‌کند.

در بعضی از مدل های لپ تاپ ها کارت گرافیک ها به صورت onboard با مادربرد به صورت سرامیکی متصل هستند و شما نمی‌توانید آنها را جدا کنید یا ارتقا بدهید. این بدان معناست که اگر کارت گرافیک لپ تاپ شما سوخت، حتی اگر مادربرد لپ تاپ و دیگر قطعات درونی متصل هم سالم باشند، شما باید اقدام به تعویض تمامی این قطعات بکنید!

ارتقای سخت افزار لپ تاپ

حافظه داخلی و حافظه رم 2 قطعه قابل ارتقا در اکثر لپ تاپ ها

تفاوت در قیمت

بر سر قیمت لپ تاپ و PC بحث بسیار است. ابتدا که باید به شما عرض کنیم شما با خریدن لپ تاپ دیگر نه نیاز به خرید نمایشگر مجزا دارید، نه نیازی به خرید اسپیکر. همچنین 90% از لپ تاپ های امروزی از امکاناتی همانند WIFI و بلوتوث نیز برخوردارند که در مقایسه با PC شما باید برای هر کدام دانگل جداگانه خودشان را بخرید. بحث آنجایی جالب می‌شود که بدانیم قیمت کارت گرافیک های PC به تنهایی قیمت یک لپ تاپ هستند!

امروزه همگان می‌دانند که قدرت کارت گرافیک های لپ تاپ بسیار توسعه یافته است اما هنوز هم چیپ های گرافیکی که برای PC ها توسعه می‌یابند از قدرت بیشتری برخوردارند. در کنار این مورد و توجه به قیمت مانیتور می‌توان گفت که تقریبا قیمت تمام شده یک لپ تاپ گیمینگ از قدرت یک PC گیمینگ در تقریبا هر بازه قیمتی پایین تر است. علت این ارزانی همانطور که گفته شد در کارت گرافیک و CPU نهفته شده است.

مانیتور هم باید بخرید!

از کنار این نکته به آسانی نگذرید! شما برای خرید یک PC گیمینگ حرفه ای باید حداقل 3-4 ملیون به مانیتوری اختصاص دهید که 2 ویژگی را داشته باشد: کیفیتش 1080p باشد و نرخ صفحه نمایش حداقل 60Hz را پوشش بدهد.

این امر زمانی با اهمیت می‌شود که بدانید لپ تاپ های گیمینگ اکثرا از صفحه نمایش های FHD با نرخ رفرش بالا 120Hz استفاده می‌کنند! به این فکر کنید که قیمت یک مانیتور 21 اینچ که نرخ رفرش 120Hz دارد چقدر است؟

جدول مشخصات یک لپ تاپ و PC

در جدول پایین شما مشخصات یک لپ تاپ گیمینگ امروزی که یک نسخه میانرده از سری لپ تاپ های ایسوس fx516 است را می‌بینید، در مقایسه با یک PC با همان مشخصات. خودتان قیمت نهایی را مقایسه کنید و نظر خودتان را حتما در بخش کامنت ها به ما بگویید. مقایسه لپ تاپ Asus FX516PE با یک PC گیمینگ در همان محدوده قیمت:

لپ تاپ ایسوس FX516PE

یک PC گیمینگ با کانفیگ مشابه

پردازنده Core i7 11300H

 Rocket Lake مدل Core i7-11700 قیمت: 9000

کارت گرافیک RTX 3050Ti

GeForce RTX 3060 PHOENIX قیمت: 27000

512 گیگابایت حافظه پر سرعت SSD از نوع NVME

SSD سامسونگ مدل PM9A1 512GB قیمت: 2400

صفحه نمایش 120Hz با کیفیت FHD

مانیتور 60 هرتز حداقل 3-4 ملیون

به همراه کیبورد RGB و بلوتوث و WIFI

نیاز به کیس + بدون بلوتوث و موس و کیبورد و…

16 گیگابایت رم با سرعت 3200MHz

رم 16 گیگ دوکاناله DDR4 قیمت: 2000

دارای ویندوز اورجینال (ویندوز 11 Home)

بدون ویندوز اورجینال

قیمت در 21 دی: 36,500,000

قیمت بدون اکسسوری و مادربرد و…. : 45,400,000

خنک سازی لپ تاپ های گیمینگ

یکی دیگر از بحث هایی که در بین طرفداران PC بسیار مشهور است بحث خنک سازی پردازنده ها و Cooling است. همین بحث بزرگ بین گیمر های PC به یکی از نقد های وارده به لپ تاپ های گیمینگ تبدیل شده است.

اگر جدا از گیمینگ اهل کار های گرافیکی و رندر گرفتن از فیلم های تدوین شده باشید، احتمالا می‌دانید که خروجی گرفتن از نرم افزار هایی مثل افتر افکت یا پریمیر فشار زیادی بر پردازنده و کارت گرافیک وارد می‌کند و موجب بار پردازشی بالا و حرارت بالای CPU و GPU می‌شود.

برای بحث خنک سازی لپ تاپ های گیمینگ از فن های قدرتمندی استفاده می‌شود، فناوری هایی همانند آیونیزه کردن هوا نیز به کمک لپ تاپ ها آمده اند تا دمای CPU و GPU در هنگام پردازش ها کاهش بیابد.

همچنین در حالت عادی که لپ تاپ به برق متصل نیست، سرعت CPU و چرخش فن ها تا حدی محدود می‌شوند. به شما پیشنهاد می‌کنیم اگر اهل ادیت فیلم و تدوین هستید حتما از مقاله بهترین لپ تاپ ها برای تدوین و ادیت فیلم 2022 دیدن کنید.

تاثیر کول پد بر خنک سازی

عده ای از دوستان در مورد تاثیر خنک سازی کول پد در لپ تاپ های گیمینگ پرسیده اند. ضمن اینکه در مورد تاثیر واقعی کول پد در آینده یک مقاله جداگانه نوشته خواهد شد باید در اینجا بگوییم که کول پد ها گردش هوا را در لپ تاپ شما بالا می‌برند و موجب کاهش 3-4 درجه ای دمای درون لپ تاپ شما می‌شوند.

به شما توصیه می‌کنیم اگر که مدام با لپ تاپ خودتان در حال بازی هستید یا می‌خواهید لپ تاپ گیمینگی بخرید و با آن مدام به بازی بپردازید حتما به فکر خنک سازی آن به وسیله کول پد و افزایش عمر قطعات آن باشید. در بحث نگهداری لپ تاپ نیز این نکته بسیار با اهمیت است.

Coolpad and Laptop Cooling

سعی کنید اگر احساس می‌کنید مدام لپ تاپتان داغ می‌کند حتما از کول پد استفاده کنید.

شارژدهی و باتری لپ تاپ های گیمینگ

یکی دیگر از نقد های وارده به لپ تاپ های گیمینگ باتری آنها و شارژدهی و عمر باتریشان است. این مورد واقعا با اهمیت است و خود من نویسنده این مقاله این مورد را دیده ام. شما در PC گیمینگ خودتان می‌توانید به شرطی که برق قطع نشود، از 7 صبح تا 12 شب یکسره به پای بازی بنشینید! (که ما چنین چیزی را برای هیچکس توصیه نمی‌کنیم😅) اما در لپ تاپ های گیمینگ شما باید حتما لپ تاپ خودتان را به برق زده باشید تا بتوانید با نهایت نرخ فریم و کیفیت به بازی ها بپردازید.

ریسک اینکه قرار است لپ تاپ شما در تمام طول مدت زمان بازی در برق باشد و به مرور زمان عمر باتری و شارژر آن کاهش می‌یابد همواره همراه شما خواهد بود…

البته اگر بخواهیم منصفانه به موضوع نگاه کنیم هیچ حسی بدتر از این نیست که در وسط بازی شوتر آنلاینی مثل وارزون باشید و برق یکهو برود! در لپ تاپ به علت وجود باتری و قابلیت حمل احتمالا بازی همه هم تیمی های شما نا تمام بماند اما شما بتوانید تا انتهای همان دست را با موفقیت بروید🤝 (این موضوع در تابستان ها که حداقل روزی 1-2 ساعت برق قطع می‌شود اهمیت بیشتری پیدا می‌کند.)

اگر به دنبال این هستید که بهترین لپ تاپ ها از نظر باتری را ببینید به مقاله بهترین لپ تاپ ها از نظر عمر باتری سر بزنید. در قسمت باتری بازی واقعا به نفع PC عوض می‌شود و اگر 2 به شک هستید که لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC اینجاست که بازی عوض می‌شود.

برای گیمینگ و بازی کردن لپ تاپ بهتر است یا PC

برای گیمینگ و بازی کردن لپ تاپ بهتر است یا PC؟ مقایسه لپ تاپ با کامپیوتر

فناوری های به کار رفته در لپ تاپ های گیمینگ

تا به اینجای کار اکثرا معایب لپ تاپ های گیمینگ را می‌گفتیم اما اینجا تعدادی از مزایای آنها را خواهیم گفت. شما در لپ تاپ های گیمینگ می‌توانید به وسیله فناوری های به کار رفته در لپ تاپ قدرت و پردازش لپ تاپتان را کنترل کنید، فرضا می‌توانید در هنگام تایپ کردن اسناد یا انجام کار های روزمره خودتان لپ تاپ خودتان را در حالت Silent Mode قرار بدهید و صدای فن های خود را در کمترین حالت ممکن قرار بدهید و قدرت پردازنده و کارت گرافیک خودتان را محدود کنید.

یکی دیگر از امکاناتی که در اکثر لپ تاپ های گیمینگ قرار می‌گیرد، ویندوز اورجینال است که به شما امکان آپدیت خودکار از طریق سرور های مایکروسافت و آپدیت و شناسایی خودکار درایور ها را می‌دهد؛ چیزی که شما اگر بخواهید در PC داشته باشید باید حداقل 139 دلار به مایکروسافت پرداخت کنید. پس اگر هنوز به این فکر می‌کنید که لپ تاپ گیمینگ یا PC گیمینگ بهتر است، باید این نکته را هم مدنظر بگیرید.

مزایای لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC

در یک جمع بندی نهایی اگر بخواهیم تمامی ابعاد را برسی کرده باشیم، می‌توانیم بگوییم بسته به نیاز شما انتخاب اینکه لپ تاپ بهتر است یا PC می‌تواند متفاوت باشد اما در پایین اصلی ترین مزیت های لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC ها آورده شده است:

  1. قابلیت حمل آسان
  2. قیمت تمام شده کمتر نسبت به PC ها
  3. داشتن مانیتور های با کیفیت و با نرخ رفرش بالا (در PC باید جداگانه بخرید)
  4. داشتن فناوری و امکانات درونی همانند Wifi و بلوتوث
  5. داشتن باتری و قابلیت بازی و فعالیت در حین قطعی برق
  6. دارای ویندوز اورجینال (اکثرا)

معایب لپ تاپ های گیمینگ نسبت به PC

هنوز هم نظر اکثر مردم در مورد سوال لپ تاپ گیمینگ بهتر است یا PC گیمینگ شاید PC گیمینگ باشد. اما این ترازو در حال تکان خوردن است و لپ تاپ های گیمینگ با سنگین کردن سمت خودشان ترازو را به سمت خودشان می‌کشد اما همچنان معایبی دارند که عبارت است از:

  1. کارت گرافیک های ضعیف تر نسبت به PC
  2. عملکرد ضعیف تر بعضی از مدل های پردازنده (پسوند U)
  3. ارتقا پذیری کمتر نسبت به PC
  4. تعمیر و تعویض سخت قطعات
  5. باتری و شارژ دهی ضعیف تر نسبت به پاور PC
  6. مشکل خنک سازی و Cooling

لپ تاپ گیمینگ در مقایسه با PC در یک نگاه

لپ تاپ گیمینگ 

PC گیمینگ

قابلیت حمل آسان

پردازنده و عملکرد قوی تر نسبت به لپ تاپ

قیمت تمام شده کمتر نسبت به PC ها

کارت گرافیک های قدرتمند

داشتن مانیتور های با کیفیت و با نرخ رفرش بالا 

قابلیت ارتقا و تعمیر آسان قطعات

داشتن فناوری و امکانات درونی همانند Wifi و بلوتوث

مشکل خنک سازی و باتری نخواهید داشت

باتری و قابلیت بازی و فعالیت در حین قطعی برق

دست شما در انتخاب قطعات و اندازه مانیتور باز است

دارای ویندوز اورجینال (اکثرا)

آخریش رو شما بهمون بگید!

لپ تاپ گیمینگ بخریم یا PC گیمینگ بخریم؟

این سوال کاملا بستگی به نیاز و بودجه شما دارد؛ لپ تاپ های گیمینگ قابل حمل و ارزان تر از PC های گیمینگ هم رده هستند اما CPU و GPU آنها تا مقداری محدود می‌شود. چیزی که در PC بی معناست.

اصلی ترین مزیت لپ تاپ هی گیمینگ نسبت به PC

قابلیت حمل، قابلیت داشتن باتری و قیمت تمام شده کمتر نسبت به pc از اصلی ترین مزیت های لپ تاپ های گیمینگ است. ضمن اینکه در لپ تاپ ها شما نیازی به موس و کیبورد و دانگل بلوتوث و Wifi ندارید و در یک لپ تاپ تمامی این اکسسوری ها گنجانده شده اند.

اصلی ترین مزیت PC نسبت به لپ تاپ های گیمینگ

کارت گرافیک قدرتمند و عملکرد بهتر CPU اصلی ترین مزیت کامپیوتر های گیمینگ (PC) نسبت به لپ تاپ ها است. ضمن اینکه در کامپیوتر ها شما مشکل کولینگ و باتری و شارژ دهی نیز ندارید.

آیا خرید لپ تاپ گیمینگ منطقی است؟

اگر این سوال را در سال 2015 می‌پرسیدید قطعا جواب شما خیر بود اما امروزه با پیشرفت های چشم گیری که برای لپ تاپ های گیمینگ اتفاق افتاده است قطعا خرید لپ تاپ های گیمینگ منطقی است.

شما هم بگویید: لپ تاپ گیمینگ بخریم یا PC گیمینگ؟

در این مقاله ما سعی کردیم لپ تاپ های گیمینگ را با PC گیمینگ در تمام ابعاد مقایسه کنیم. منابع این مقایسه نظرات افراد مختلف در سطح وب، نظرات کارشناسان دیجی 63 و تعدادی مقاله خارجی مثل این مقاله بوده اند. نظرات شما برای ما واقعا پر ارزش هستند، از شما می‌خواهیم هر نظر و انتقادی در مورد این مقایسه داشتید در کامنت ها به ما بگویید. مشتاقانه منتظر کامنت های شما هستیم.😍

4.7/5 - (9 امتیاز)

مشاوره رایگان به شرط خرید!

مشاوره رایگان تلفنی فقط قبل از خرید از دیجی 63.

ما افتخار آن را داریم که در بلاگ دیجی 63 طی سال های 1400 تا 1402 یکی از کامل ترین بلاگ های حوزه لپ تاپ را با موضوعاتی همانند بررسی لپ تاپ، راهنمای خرید، بهترین ها و…  پوشش دادیم. اما متاسفانه ممکن است بسیاری از مقالات دیر به دیر آپدیت شوند.

ما به شدت علاقه مند هستیم تا بتوانیم به بهترین شکل به شما راهنمایی ممکن را قبل از خرید ارائه بدهیم، بنابراین می‌توانید با ما در  شبکه های اجتماعی یا تماس مستقیم در ارتباط باشید. سعی داریم پاسخگوی زیر 48 ساعت سوالات شما در بخش کامنت ها نیز باشیم.

author-avatar

درباره محمد‌علی عصایی

محمد علی عصایی هستم، یکی از هزارن علاقمه مند به دنیای تکنولوژی. فعالیت حرفه ای من بر روی تولید محتوا، دیجیتال مارکتینگ و SEO است، اما علاقه شدیدی به دنیای لپ تاپ و موبایل هم دارم. بیشتر از 5 سال فعالیت توی حوزه موبایل، لپ تاپ و تکنولوژی!

28 نظر در “لپ تاپ گیمینگ یا PC گیمینگ؟ کدام یک برای بازی بهتر است؟

  1. آردین گفت:

    سلام
    برو کنسول بخر بهتربه کارت میاد

    1. یوهان عبدعیشو گفت:

      نه برای همه آدم ها شاید یکی نیاز داشته باشه موقع استراحت در محل کار گیم بازی کنه باید بره کنسول خودش بیاره محل کار ولی باز هم از نظر شما ممنون هستیم.

  2. مهدی بی آزار گفت:

    من می‌خوام لپتاپ بگیرم ولی مشکل خنک سازی یکم من رو به شک انداخته ، آیا مشکل خنک سازی در حدی است باعث شه که نشه بازی های روز با نهایت قدرت لپتاپ اجرا کرد یانه

    1. یوهان عبدعیشو گفت:

      سلام امیدوارم که خوب باشید حتما در نظر داشته باشید که اگر لپ تاپ قدرتمند میخواهید بخرید فن های این لپ تاپ برای خنک کردن آن کافی است ولی اگر نمی‌خواهید به فن لپ تاپ فشار بیارید بک خنک کننده یا کول پد بخرید که میتواند به شما خیلی کمک کند تا هم لپ تاپ شنا خنک باشد و هم فن های شما زیر فشار نباشند. در مورد بازی های روز هم بکم که شما اگر لپ تاپ مناسب را برای بازی کردن انتخاب کرده باشید میتوانید تجرله خوبی از بازی کردن داسته باشید همچنین ما مبتوانبم برای خرید بپ لپ تاپ گیمینگ همراه خوبی برای شما باشیم.

  3. محمد گفت:

    سلام من میخوام لپ تاپ بگیرم اهل گیم بازی کردن نیستم من فقط دیوونه pes هستم فقط اونو بازی میکنم میخواستم بدونم آیا لپ تاپ معمولی نه گیمینگ مناسب کارهای سبک و pes هست یا نه؟

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام محمد جان این موردی که می‌فرمایید امکان پذیر هست. بازی های PES و FIFA خیلی نیاز به سخت افزار قدرتمند ندارند، بنابراین با یک لپ تاپ که از یک کارت گرافیک مجزا حتی از سری MX مثل MX450 یا MX330 داشته باشه می‌تونید این بازی ها رو با کیفیت متوسط اجرا کنید و بازی کنید.
      توجه کنید فقط به این موضوع که لپ تاپی که انتخاب می‌کنید با کارت گرافیک آنبورد نباشه. برای خرید لپ تاپ می‌تونید دسته بندی لپ تاپ های ما رو ببینید تا متوجه مدل ها و قیمت ها بشید.

      موفق باشید.

      1. محمد گفت:

        ممنون بابت پاسخگوییتون من اولین باره که میخوام لپ تاپ بخرم و تجربه اولم هست و برام خیلی مهمه که بازی pes رو بدون هیچ مشکل و دردسری باز کنه و مشکل سخت افزاری نداشته باشه چون خیلیا بهم گفتن لپ تاپ مناسب گیم نیست منم میترسم یه لپ تاپی بخرم که تو اجرای pes به مشکل بخورم میشه شما بفرمایید کدوم مدل برای فقط و فقط pes نه گیم دیگه و کارای روزانه مناسبه؟

        1. محمد‌علی عصایی گفت:

          سلام خواهش می‌کنم🙏
          ببینید این مورد که میفرمایید خیلی زیاد منطقی نیست. اینکه یک لپ تاپ صرفاً برای بازی PES مناسب باشه رو میگم. ما هم اکثراً مدل مشخص به کاربر های خودمون معرفی نمی‌کنیم. در دسته بندی سایت شما می‌تونید لپ تاپ های مهندسی و گیمینگ رو ببینید و خودتون انتخابتون رو بر اساس معیار هایی که در مورد کارت گرافیک پایین تر گفتم انجام بدید.

          1. محمد گفت:

            نه من منظورم این بود که اهل گیم نیستم و فقط pes بازی میکنم و لپ تاپی هم که میخوام بخرم برای کارم میخوام نه برای گیم ولی اینم برام مهمه که در کنار کارم pes هم بتونم بازی کنم و فقط برای یه بازی لپ تاپ گیمینگ نخرم الانم درخواستم از شما اینه که یه لپ تاپی برام معرفی کنید که گیمینگ نباشه ولی pes رو بدون هیچ مشکلی باز کنه من تا ۴۰ تومن میتونم هزینه کنم و بیشتر برای کارم میخوام ولی درکنار اون pes هم میخوام بازی کنم امیدوارم متوجه منظور من شده باشید

  4. محمد گفت:

    به نظرم برای انتخاب خوب , بهتره که به مهمترین مسئله ای که شاید اکثر افراد درگیرش هستند بپردازید , و اون هزینه هست. شما لطف کردید و یک PC و لپتاپ رو در یک جدول از نظر کانفیگ مقایسه کردید اما من میخوام اگر زحمتی نیست مقایسه رو از نظر هزینه ای انجام بدید. مثلا اگر بخوایم 50 تا 55 میلیون هزینه کنیم خوب احتمالا میتونیم یه لپتاپ با پردازشگر i7 نسل 12 , کارت گرافیک GeForce RTX™ 3050 , هارد SSD 500 یا 1 ترابایت و …… گرفت
    حالا با همین 50 میلیون میشه PC با چه مشخصاتی خرید ( احتمالا i3 13100 , گرافیک Rx6600 و ….) البته خوب تو PC یکی از چالش ها خود انتخاب قطعات هم هست ( حداقل 10 قطعه باید انتخاب کنید و کنار هم بزارید )
    حالا باید دید که تفاوت قدرت و بنچمارک بین این دو تا چقدر هست نه اینکه بنچمارک CPU 12700 لپتاپ رو با مدل PC مقایسه کنیم.
    میشه یه مقایسه اینجوری هم داشته باشید ؟ این مورد رو هم در نظر بگیرید که PC حتما مانیتور و کیبرد و موس و اسپیکر و شبکه وایرلس و بلوتوث هم داشته باشه .( با رعایت انصاف مثلا یه اسپیکر کوچیک در حد لپتاپ )
    یه تجربه شخصی خودم رو هم میگم که شاید بدرتون بخوره , موضوع مصرف برق اگر تو خونتون لوازم برقی دیگه با سطح مصرف انرژی متوسط داشته باشید یه PC با یه پاور 700 وات میتونه مصرف برقتون رو یه پله بالاتر ببره و هزینه قبضتون هم به صورت تساعدی بالا بره . چون معمولا کامپیوتر ها حداقل 5 ساعت در روز روشن هست ( کامپیوتر خود من که تقریبا میشه گفت 10 ساعت در روز روشن هست ) . پاور های لپتاپ معمولا بین 45 تا 90 وات مصرف دارند.

    1. یوهان عبدعیشو گفت:

      سلام با احترام باید بگم نظرتون بسیار کمک میکنه تا کاربر ها بهتر بتوانند در انتخاب خود دقت کنند.

  5. محمد امین گفت:

    آخرش این همه صحبت کردید نفهمیدیم سیستم گیمینگ ببندیم یا لپ تاپ گیمینگ بخریم😂
    به نظرم بخش جمع بندی رو یه اصلاح کنید.

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      این همه توضیح دادیم و جدول گذاشتیم و ویدیو قرار دادیم برای اینکه خودتون آخرش تصمیم بگیرید. ما اگر بگیم لپ تاپ بهتره به دلیل اینکه سایت خودمون فروشگاه لپ تاپ هست حرفمون رو باور نمی‌کنید. اگر هم بگیم pc به اون دسته از دوستانی که لپ تاپ گیمینگ خریدند و دارند استفاده می‌کنند بر میخوره!
      ولی اگر که گیمر حرفه ای نیستید و مثلا یک دانشجو هستید که فقط هر از گاهی می‌خواهید گیم بزنید، به نظرم لپ تاپ گیمینگ به دلیل اینکه قابل حمل هم هست بسیار بهتره.

  6. داوود گفت:

    سلام و عرض ادب. اگر بخواهیم به سوال «برای بازی لپ تاپ بهتر است یا کامپیوتر» پاسخ بدیم جوابش قطعا کامپیوتر و دسکتاپ هست. درسته که لپ تاپ گیمینگ هم مزایای خودش رو داره اما شما تا حالا کدوم استریمری رو دیدید که با لپ تاپ استریم گیم بکنه؟
    منطقی نیست اصاً

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      نظر شما هم کاملا محترمه داوود جان.

  7. هادی گفت:

    سلام مقاله خوبی بود. حرف آخری که هست به نظر من برای کار های رندرینگ پیشرفته، لپ تاپ به درد نمیخوره. فرضا کارت گرافیک های RTX 3080 توی PC خییییلی قوی تر از لپ تاپ هستن. اما هر کدوم دیگه مزایا و معایب خودشون رو دارن دیگه. ممنون از شما.

  8. یعقوب گفت:

    سلام
    به نظر شما کیفیت مادربورد H610 به نسبت مادربرد لپ تاپ HM570 پایینتره؟
    میخوام تو رنج قیمت ۳۰ لپ تاپ یا سیستم بگیرم تو لپ تاپ گرافیک چیزی حدود ۵۰٪ ضعیفتر گیرم میاد ( ۳۰۵۰ در مقابل ۶۶۰۰ ) در عوض باید ارزونترین قطعات کامپیوتر رو انتخاب کنم که هم قیمت بشه
    در حالی که لپ تاپ وای فای ۶ داره کیبوردش فک کنم بخوای برای سیستم بخری یه تومن آب بخوره نمیدونم اصلا تو رنج یه تومن کیبورد سیستم به پای کیبورد مثلا اومن ۱۶ میرسه یا نه یا چقد باید هزینه کنم به پای وای فای ۶ برسه پورت تایپ سی هم داره که تو کیس باید هاب بگیرم اسپیکرم که هیچ .. به نظر شما کیفیت قطعات تو این رنج توی لپ تاپ بالاتر از سیستم هست ؟

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام دوست عزیز.
      ببینید چند مورد هست که شما باید بهشون توجه کنید من به ترتیب خدمتتون میگم.
      در مورد مقایسه دو مادربرد باید بیشتر پرس و جو کنید.
      در رنج قیمت 30 میلیون تومان شما انتخاب های زیاد دیگه ای به جز Omen 16 دارید. یه مقاله هم در موردش داریم: «بهترین لپ تاپ های گیمینگ تا 30 میلیون تومان».
      همچنین اگر کارت گرافیک برای شما از اهمیت بسیار بیشتری برخورداره مقاله بهترین لپ تاپ ها برای تدوین و ادیت رو از دست ندید.
      حرف شما در مورد شبکه ارتباطی WIFI 6.0 هم درسته.
      حالا همه این صحبت ها یه طرف، ماهیت لپ تاپ و PC رو هم در نظر بگیرید. لپ تاپ رو شما می‌تونید حمل کنید و قابلیت حمل و نقل راحت داره. همچنین بدون اتصال مستقیم به برق هم شما می‌تونید از لپ تاپ استفاده کنید، چیزی که توی PC قابل انجام نیست و توی این تابستون که برق ها مدام قطع میشه به درد میخوره!!!!

  9. محمد مهدی گفت:

    سلام. به نظر من قابلیت حمل لپ تاپ خیلی خوب هست اما معمولاً پی سی به‌خاطر سیستم خنک کننده قوی تر و محدود نکردن قطعات مدت طولانی ترین نیاز به ارتقاء را عقب می اندازد.
    خودم در حال حاضر از لپ تاپ استفاده می کنم و راضی هستم. اما تجربه خرابی و سفارش قطعات که یک سال زمان برد را هم دارم. مخصوصا در مورد لپ تاپ های گیمینگ بعضی از بخش های مادربرد به این راحتی ها گیر نمیاد.
    در نهایت بعد از تعمیرات هم یکسری اشکالاتی مثل روشن نشدن بک لایت کیبورد که قبل از خرابی نداشت اضافه شد. فقط خوبیش این هست الان کاراییش مثل قبل هست و میشه استفاده کرد.
    در مورد علتش هم گفتند مثل اینکه یک چیپ خراب بوده و از مدل مشابه استفاده کردند که نرم افزاری سازگار نشده.

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام محمد مهدی جان، به نظر من هم صحبت های شما 100% درست هست.
      بعضی از قطعات لپ تاپ مخصوصا قطعات ریزی که متصل به مادربرد هستند در صورت خرابی به سادگی پیدا نمیشن. در مورد مبحث تعمیر پذیری و ارتقا همیشه PC و کامپیوتر جلوتر از لپ تاپ بوده اما همینطور که خودت هم گفتی بحث حمل لپ تاپ و جا به جایی یک دیوایس گیمینگ به هر جایی که دوست داشتی نکته ای هست که نمیشه ازش چشم پوشی کرد.
      به شما پیشنهاد می‌کنم حتما توی گوگل سرچ کنید “خرید لپ تاپ گیمینگ یا کنسول” و مقاله سایت ما در مورد مقایسه این 2 پلتفرم رو هم بخونید.

  10. بازتاب: اصلا لپ تاپ گیمینگ بخریم یا نه؟ چرا لپ تاپ گیمینگ بخریم؟
  11. علیرضا حسینی پورمختار گفت:

    سلام ممنون از مطلب خوبتون. به نظر من این مقایسه کلا اشتباهه.
    لپ تاپ های گیمینگ خیلی خوبند و مزایای خودشون رو دارند اما شما کدوم استریمر معروفی رو دیدید که از لپ تاپ گیمینگ برای استریم استفاده کنه؟
    ضمن اینکه بحث قدرت پردازنده و کارت گرافیک که در لپ تاپ ها محدود میشه و توی مقاله هم بهش اشاره شد خیلی مهمه.

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام علیرضا جان، به هر حال ما سعی کردیم به صورت کاملا بی طرفانه لپ تاپ های گیمینگ رو با کامپیوتر یا pc مقایسه کنیم. موضوع استریم که شما می‌فرمایید درسته با این وجود از ویژگی هایی که لپ تاپ در اختیار ما میزاره نباید غافل شد، قابلیت حمل بدون دردسر و حتی کار بدون اتصال مستقیم به برق مواردی هست که باید بهش توجه کرد. توی مقاله چرا لپ تاپ گیمینگ بخریم؟ (لپ تاپ گیمینگ بخریم یا نه) هم این موارد رو توضیح دادیم.
      در مورد قدرت کارت گرافیک هم جداولی که گذاشتیم میتونه دقیقا به شما اثبات کنه که لپ تاپ های گیمینگ با کارت گرافیک RTX 3000 واقعا می‌تونند توی بازی ها نرخ فریم و کیفیت خوبی رو ارائه بدهند.

  12. هدیه گفت:

    سلام مقاله خوبی بود ممنون از شما.
    به نظر من یک مورد که بیشتر باید روش تاکید می‌شد بحث هزینه های جداگانه کامپیوتر هست.
    البته که هر کدوم مزیت های خودشون رو دارند اما اینکه لپتاپ همراه با خودش یک نمایشگر داره و ما رو از خرید مانیتور بی نیاز میکنه خیلی مزیت مهمیه.

    1. محمد‌علی عصایی گفت:

      سلام، خواهش می‌کنم، خوشحالم که خوشتون اومده.
      بله این حرف های شما کاملا صدق می‌کنه. جدای از این موارد شما توی بعضی از لپ تاپ های گیمینگ مثل لپ تاپ های سری TUF ایسوس، کیبورد های بسیار مقاوم گیمینگ پیدا می‌کنید که فرضا تا 20 میلیون فشرده شدن مقاوم هستند. در صورتی که در کامپیوتر یا pc ها شما باید خودتون علاوه بر مانیتور یک هزینه هم برای کیبورد گیمینگ RGB بکنید.

  13. محمد‌علی عصایی گفت:

    دوستان حتما نظرات خودتان را در مورد مقایسه لپ تاپ گیمینگ با کامیپوتر را برای ما ارسال کنید! منتظر نظرات دلگرم کننده شما هستیم🤩

  14. بازتاب: لپ تاپ گیمینگ بخریم یا کنسول؟ | مقایسه 2 پلتفرم! - دیجی 63
  15. بازتاب: اصلا لپ تاپ گیمینگ بخریم یا نه؟ راهنمای کامل - دیجی 63

دیدگاهتان را بنویسید

نشانی ایمیل شما منتشر نخواهد شد. بخش‌های موردنیاز علامت‌گذاری شده‌اند *

برای استفاده از سرویس Turnstile CloudFlare توافق حریم خصوصی و شرایط استفاده ضروری است.

من با این قوانین موافقم.